Aşı olmayanlar PCR kuyruğunda!

Aşı olmayanlar PCR kuyruğunda!
NotHaber

Aşı olmayıp zorunlu PCR testi yaptıran vatandaşlardan bazıları aşı olmama kararında ısrar ederken bazıları da aşı olarak testten kurtulmak istiyor.

PCR testi zorunluluğu hastanelerde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, şehirlerarası yolculuklarda ve toplu etkinliklerde azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılmaya başlandı. Test sonucu olmayan ya da aşı dozlarını tamamladığını ibraz etmeyenler söz konusu alanlara giriş yapamayacak.

“AŞI İLE BİZE NE VERİLECEĞİNİ BİLMİYORUZ”

Seyahat etmek için PCR testi yaptırmaya gelen Hayrullah Küskü “Gerekli bir uygulama tedbir amaçlı iyi. Uçak seyahatim var. Ondan dolayı mecburen bugün yürürlüğe girdi ondan dolayı geldim. Aşı karşıtı değilim ama baktığımda bir güvensizlik var. Böyle sık sık test olacağız ne yapalım, aşı ile bize ne verileceğini bilmiyoruz. Ya başka bir şey verirse? En azından test olacağız 2 haftada 1 vücudumuza girmemiş olacak" dedi.

"HER HAFTA PCR YAPTIRMAMAK İÇİN DÜN AŞI OLDUM"

Çalıştığı şirketten zorunlu PCR testi istendiğini belirten Seçkin Babacan, ise “Beni iş yerine almadıkları için geldim. Cuma günü mail atıldı. Aşılarını yapmayanlara PCR olmadan işyerine almayacaklarını söylediler bu zorunluluktan dolayı geldim. Dün de mecburiyetten aşımı oldum. Her hafta PCR olmamak için de aşı oldum çünkü ondan da şüpheleniyorum” diye konuştu.

"HAFTADA 2 KEZ PCR TESTİ OLMAK İSTEMEZDİM"

İki doz aşısını da tamamlayan ancak önlem amacıyla test olmaya gelen Özlem Türkyılmaz “Toplumsal bilinç açısından aşı olmak gerektiğini düşünüyorum. Ben mesela öğretmenim haftada 2 kez test olmak istemezdim” dedi.

ZORUNLU PCR AŞILANMA SAYISINDA ARTIŞA NEDEN OLDU

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Saadettin Söylemez  zorunlu PCR testinin aşılamaya olan etkisi hakkında bilgi vererek “Bugün itibariyle bazı meslek gruplarında ve etkinliklere katılacak olanlarda PCR testi zorunlu tutuldu fakat, PCR kuyrukları oluşmadı. Dünden bu yana minimal bir artış var ama dün son bir haftada yaptığımız aşılara oranla 2 kat daha fazla aşı yaptık" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz