Artvin’de hortum yıktı geçti!

Artvin’de hortum yıktı geçti!
NotHaber

Artvin’de yaklaşık 10 dakika süren hortum bazı ev ile ahırların çatısını uçurdu. Ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi.

Artvin’in Şavşat ilçesinde, dün akşam yaşanan sağanak sonrası birçok ev, samanlık ve ahırların çatısının uçtuğu, ağaçların kökünden sökülüp, elektrik direklerinin de devrildiği hortum ve fırtınanın hasarı, gün ağarınca ortaya çıktı. Köyde, AFAD ekiplerince hasar tespit çalışması başlatılırken, evleri oturulamayacak duruma gelince geceyi yakınlarının yanında geçiren köy halkı da, yaşamları boyunca yörelerinde böylesi doğa olayına ilk kez tanık olduklarını söyledi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bölgeye gelen AFAD ekipleri, köyde gece başlattığı hasar tespit çalışmalarını bugün de sürdürdü. Köyde etkili olan fırtına ve hortumun; yaklaşık 20 ev, ahır ve samanlığın çatısını uçurarak zarar verdiği, 3 evin de kullanılamaz hale geldiği saptandı. AFAD’ın yanı sıra Şavşat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri de çalışmalara destek veriyor. Köyde elektrik dağıtım şirketi ÇEDAŞ ekipleri de kopan direk ve telleri yenilemeye çalışıyor.

TEK TESELLİ CAN KAYBI YAŞANMAMASI

Geceyi yakınlarının yanında geçiren köy halkı, o anları anlatarak, yaşamları boyunca böyle doğa olayına ilk kez tanık olduklarını söyledi. Tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten köy sakinleri, yardım için gelen devlet yetkililerine de teşekkür etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz