Antalya Diplomasi Forumu cuma günü başlıyor

Antalya Diplomasi Forumu cuma günü başlıyor
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak Antalya Diplomasi Forumu’na 12 devlet ve hükümet başkanı katılacak.

Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak Antalya Diplomasi Forumu cuma günü başlıyor. Forumun açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Foruma Foruma, 12’si aktif olmak üzere 16 devlet ve hükümet başkanı ile 43 dışişleri bakanı katılacak. Ayrıca 50’ye yakın uluslararası örgüt temsilcisi, çok sayıda akademisyen ve devlet yetkilisi de forumda hazır bulunacak.

İKİLİ GÖRÜŞMELER DE OLACAK

Antalya Diplomasi Forumu bünyesinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, liderlerin katılacağı ilk oturuma ilaveten küresel, bölgesel, tematik konu başlıklarında 15 oturum yapılacağını söyledi. Çavuşoğlu, bunun yanı sıra çok sayıda ikili toplantı ve yuvarlak masa toplantıları da forum bünyesinde yer alacak.

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU VAKIFLAŞACAK

Forumun kısa sürede uluslararası arenada saygınlık ve görünürlük kazanacağına inandığını belirten Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu’nun dünyadaki benzerleri gibi yakın bir süre sonra vakıflaşacağını duyurdu. Kararın yakında TBMM’den geçeceğini belirten Çavuşoğlu, vakıfla birlikte daha profesyonel bir düşünce kuruluşu ve tartışma platformu olacağını söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz