Angelina Jolie yazdığı kitapla çocuklardan haklarını savunmasını istiyor

Angelina Jolie yazdığı kitapla çocuklardan haklarını savunmasını istiyor
NotHaber

Amerikalı Hollywood aktrisi Angelina Jolie, Uluslararası Af Örgütü ile dünyanın dört bir yanından çocuklara haklarını öğrenebilecekleri bir kitap yazdı.

Amerikalı Hollywood aktrisi Angelina Jolie, Uluslararası Af Örgütü ile dünyanın dört bir yanından çocuklara haklarını öğrenebilecekleri bir kitap yazdı. 1989 BM çocuk hakları Sözleşmesi'nin ilk taslağını hazırlayanlardan biri olan insan hakları avukatı Geraldine Van Bueren ile birlikte yazılan kitapta "Haklarınızı Bilin ve Talep Edin" konusu işlenirken, çocukları adaletsizliklere güvenli bir şekilde karşı koyabilecekleri bilgiler aktarmayı hedefliyor.

''ELİMİZDEN GELENİ YAPMIYORUZ''

Jolie bir röportajında: "Dünya çapında pek çok çocuk tehlikede ve biz elimizden geleni yapmıyoruz.“ dedi. "Bunlar, onları sağlıklı, dengeli, güvenli ve istikrarlı yetişkinler yapacak şeylere dayanarak yıllar önce kararlaştırılan haklarıdır." şeklinde konuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR'nin özel elçisi Jolie, kitabın aynı zamanda hükümetlere çocukların medeni, sosyal, politik ve ekonomik haklarını güvence altına alan küresel anlaşmaya olan bağlılıklarını hatırlattığını ifade etti.

Altı çocuk annesi Jolie, çocukları için evinde BM sözleşmesini hazırladığını, ancak kendi ülkesi ABD'nin bunu onaylamadığını öğrenince şaşırdığını söyledi.

"Bu beni çileden çıkardı ve bunun ne anlama geldiğini sorgulamaya başlamama neden oldu. Peki her ülke için bu ne anlama geliyor, eğitim hakkınız var... Peki o zaman neden bu kadar çok çocuk okula gitmiyor? Neden? Afganistan'daki kızlar okula giderlerse zarar mı görürler?" dedi.

Kitap ilk olarak Birleşik Krallık, ABD, Avustralya, Yeni Zelanda ve Yunanistan'da satışa sunulacak, kitabın tüm dünyada satılması planlanıyor. 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz