Almanya’dan FETÖ’ye açık destek!

Almanya’dan FETÖ’ye açık destek!
NotHaber

FETÖ’nün dinler arası diyalog konseptinde yapılan projenin temel atma törenine federal meclis ve eyalet başkanı katıldı.

Alman devletinin Fetö terör örgütüne verdiği destek bir kez daha ortaya çıktı. FETÖ’nün dinler arası diyalog konsepti çerçevesinde Berlin’de inşa edilecek Bir Ev Projesinin temel atma törenine Alman Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble ve Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller katıldı. Ayrıca FETÖ terör örgütü üyeleri Abdullah Aymaz ve Enes Kanter, video mesaj yayınlayarak projeye destek verdiklerini açıkladı.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKTI, ALMANYA GERİ ADIM ATMADI

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, projeden FETÖ'nün çıkarılması için Türkiye olarak projeye destek verebileceklerini söylemiş ancak Alman tarafı bu konuda geri adım atmamıştı. Berlinli girişimci Catherine Dussmann, destek verdiği projeden FETÖ'yü gerekçe göstererek ayrılmıştı. Dussmann konuyla ilgili açıklamasında “Dinler arası diyalog ve anlayışı teşvik etmek yerine yeni çatışma yaratan bir projeyi destekleyemem” sözlerini kullanmıştı.

MALİYETİ 47 MİLYON AVRO

Projenin maliyeti 47 milyon avro olarak açıklandı. Projeye Federal Hükümet 20 milyon avro, Berlin Eyaleti ise 10 milyon avro destek verdi. Projenin geri kalan finansmanı bağışlarla karşılanacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz