Alevin savaşçıları yangını söndürmekte kararlı

Alevin savaşçıları yangını söndürmekte kararlı
NotHaber

Orman yangınlarının devam ettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde gözleri duman ve uykusuzluktan kızaran itfaiye ekipleri yoğun çalışmalar sürdürüyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’dan beri süren orman yangınlarını söndürme faaliyetlerine destek amacıyla, Türkiye’nin dört bir yanından gelen itfaiye ekipleri yoğun çalışmalar sürdürüyor. Gecesini gündüzünü tek bir amaca adayan kahramanlar, günlerdir zorlu şartlar altında yangına karşı mücadele ediyor. Uykusuzluk ve dumandan gözleri kızaran "alev savaşçıları", söndürdükleri alanda yere oturup kısa süreliğine dinleniyor. Yemeklerini de bu yanan alanlarda yiyen işçiler, direkt başka bölgelerdeki alevlere müdahale için yola düşüyor.

GÖZLERİMİZİN İÇİ YANIYOR… BÖYLESİNİ GÖRMEDİM

Afyonkarahisar'dan yangını söndürmeye gelen orman işçisi Ramazan Kaymak, 16 yıllık orman işçisi olduğunu, ilk günden beri yangın bölgelerinde mücadele ettiklerini aktaran Kaymak, "Allah'ım beterinden saklasın inşallah. Uykusuzluktan ve yorgunluktan gözlerimiz kan çanağına döndü. Gözlerimizin içi yanıyor ama yapacak bir şey yok. Çok büyük bir yangın, içimiz yanıyor. Ciğerlerimiz yanıyor. Ömrümde böyle bir yangın görmedim." dedi. Vatandaşların dumandan etkilenen gözleri için damlalar getirdiğini vurgulayan Kaymak, insanların kendilerine çok yardımcı olduğunu, yangın bölgelerine su, yiyecek ve ilaçlar ulaştırdıklarını ifade etti.

GÜNDE 1 SAATLİK UYKUYLA DEVAM EDİYORUZ

Orman işçisi Şuayip Düztaş ise yangına karşı çok zorlu şartlar altında mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti. Bir noktayı söndürürken yangının diğer noktadan başladığının altını çizen Düztaş şöyle konuştu: "Koşullarımız çok zor. İlk günden beri buradayız, 1-2 saatlik uykuyla devam ediyoruz ama olsun. Bu yangını söndürmeden buradan gitmeyiz. Gözlerimiz yaşardı görüyorsunuz çok üzülüyoruz, çok zor. Şu zeytin ağacına yazık değil mi? Orada keçiler vardı, ne oldu bilmiyoruz. Belki de yandılar, müdahale edemedik. Yukarıya çıkıyor alevler, kendi canımız da önemli çoluğumuz, çocuğumuz var” sözlerini söyleyerek durumun vahametine dikkat çekti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz