Akşener’den Erdoğan’a Netanyahu benzetmesi!

Akşener’den Erdoğan’a Netanyahu benzetmesi!
NotHaber

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu “İsrail’in Erdoğan versiyonu” diyerek benzetmesi tepkiyle karşılandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan için ağır ifadeler kullandı. Akşener, Erdoğan’a hitaben, “Sayın Erdoğan, kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Filistin için çok şey yapıyormuş gibi görünme çabanızı, artık kimse yemiyor" dedi.

NETANYAHU BENZETMESİ

Konuşmasının bir bölümünde “Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail versiyonudur” benzetmesini yapan Akşener, “Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için, gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı” dedi.

BENZETMEYE TEPKİLER GECİKMEDİ

Akşener’in açıklamalarının ardından hem Cumhurbaşkanlığından hem de AK Parti’den yapılan benzetmeye yanıtlar geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın “Filistin davasını bir kutsal emanet olarak taşıyan Cumhurbaşkanımızla bebek katili Netanyahu'yu aynı cümlede zikretmek, sadece siyonistleri sevindirir. Bu sakil benzetme, siyaset değil, bir akıl ve vicdan tutulmasıdır" diyerek Akşener’i eleştirdi.

“AYNI İFADEYİ FİLİSTİNLİLERİN YANINDA KULLANSINLAR”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise “Bu benzetmeyi yapanlar aynı ifadeleri Mescid-i Aksa önündeki Filistinlilerin yanında kullansınlar, onlara en güzel cevabı yine Filistinli kardeşlerimiz ve tüm gönül coğrafyamız verecektir" diye konuştu.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Akşener, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözlerini Filistinli kadınların ve gençlerin yanında söylesin ve cevabını dinlesin" diyerek tavsiyede bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz