Akşener, hükümetin göç politikasına tepki gösterdi

Akşener, hükümetin göç politikasına tepki gösterdi
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gümüşhane'de esnaf ziyaretinde bulundu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, Afgan göçü sorununa değinerek "Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur." dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gümüşhane'de esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Akşener, ziyaretlerini tamamladıktan sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Afgan Göçü sorununa ilişkin konuşan Akşener, "Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur. Bu, iktidarın bilerek yaptığı bir iştir. Var olan göçmenlerle dövüşmek yerine iktidarın bu konudaki yanlışlığı üzerinde durmak gerekiyor. Afganların gelişinin İran’da durdurulması lazım. Sınırların yol geçen hanı olmaktan çıkarılması lazım." dedi.

"İKTİDARIN GÖÇMEN POLİTİKASI YOK"

Son zamanlarda sıkça tartışılan göçmen sorunu hakkında başarılı bir göç politikası izlediğini aktaran iktidarı eleştiren Akşener, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü iktidarının, göçmen politikası diye bir politikası yok ve dünyadan haberleri yok. Ya da gariban insanlar üzerinden salakça bir politika izleniyor. Dış politikada eğer burayı bir artı değer olarak kullanmak amaçlıysa bu kapıların açılması, bundan daha ahmakça, daha salakça bir eylem olamaz. İkincisi 4-5 milyon Suriyeli insan olduğu söyleniyor bu ülkede. Biz o gelen insanlara düşmanlık edemeyiz. Başka bir şeyi söyleyeyim; '65 milyar dolar para harcandı' deniliyor, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ağzında. Bir arkadaşıma hesaplattım, bu 65 milyar dolar nasıl yansıdı size. Adam başı, her aileye bu pandemide 800 dolar verilebilirdi." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BİR GÖÇMEN HENDEĞİ OLMUŞTUR"

Hükümetin Afgan göçü ile ilgili yürüttüğü politikaların tutarsızlığına değinen Akşener, "Şimdi geldik Afgan meselesine; ben, Sayın Erdoğan’ın bu konuda kafasının dehşet derecede karışık olduğunu düşünüyorum. 'Gelsinler, Taliban ile aramızda düşünce farkı yok' diyor, diğer taraftan 'Duvar öreceğiz' diyor. Şimdi anlaşılıyor ki Biden ile o özel görüşmede, Dışişleri mensuplarımızın bulunmadığı o özel görüşmede bazı şeyler konuşulmuş. Basına yansıyan, Biden diyor ki, 'Alın bunları, bunlar zamanında bizden yana tavır koydular', an itibarı ile Taliban bunları asar keser. Niye Biden almıyor kardeşim? Niye Biden çok yakınında, çok dost bir ülkede tutup onları memleketine getirmiyor, ABD’ye getirmiyor da bize geliyor? Bu konuda, hele şimdi Taliban’ın Kabil’e girdikten sonraki fasılda bu görüşmenin gerçekten böyle olup olmadığını Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı açıklamak zorundadır. Türkiye bir göçmen hendeği olmuştur. Bu, iktidarın bilerek yaptığı bir iştir. Var olan göçmenlerle dövüşmek yerine iktidarın bu konudaki yanlışlığı üzerinde durmak gerekiyor. Afganların gelişinin İran’da durdurulması lazım. Sınırların yol geçen hanı olmaktan çıkarılması lazım." ifadelerini kullandı.

"SURİYELİLERİN ÜLKELERİNE GÖNDERİLMESİ LAZIM"

Ülkedeki göçmen sayısının giderek artmasıyla toplum içerisinde ekonomik problemler meydana geldiğini ve problemlerin artarak devam edebileceğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Suriye’nin yöneticileri ile derhal anlaşıp Suriye’den Türkiye’ye gelmiş olan o insanların memleketlerine, yani Beşar Esad ile anlaşıp onların can güvenliğinin garantörü olarak ülkelerine, memleketlerine huzur içerisinde gönderilmesi lazım. Aksi takdirde Türkiye’de işsizliğin faturası bu insanlara çıkıyor. Çünkü bir kısım iş sahipleri köle gibi göçmen çalıştırıyor, sigortasız, şusuz, busuz. Onun karşılığında sigortasız çalışan Türk vatandaşı işsiz kalıyor. Haksız rekabetten kaynaklanan problemler var. Bütün bu problemlerin yanında bir de Türkiye’nin demografisinin değişmesine dair endişeler var; bu endişeyi taşıyanlardan bir tanesi de benim. Akılla mantıkla vicdanla bu problemi ülkelerine göndererek çözmek lazım. Afgan göçünün mutlaka önüne geçilmesi lazım. Ülkeden içeri girdikten sonra ayrı problem. Behemehal sınır güvenliğinin sağlanması lazım." dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz