Akşener: Emekli bin 500 lirayla nasıl geçinir kardeşim?

Akşener: Emekli bin 500 lirayla nasıl geçinir kardeşim?
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli maaşlarının çok düşük olduğunu belirterek “Emekli bin 500 lirayla nasıl geçinir?” diye sordu.

Anadolu illerinde Esnaf ziyaretlerine devam edem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in son durağı  Samsun'un Çarşamba ilçesi oldu. Burada esnaf ziyareti yapan Meral Akşener Zübeyde Hanım Meydanı'nda vatandaşlara da seslendi.

MERAL AKŞENER: EMEKLİNİN SESİNİ KİMSE DUYMUYOR

Konuşmasında emekli maaşlarının düşük olduğuna değinen Akşener, “Bin 500 lira Emekli Maaşı var. Bu parayla geçinebilir misiniz kardeşim? Bin 600 lira, bin 900 lira, 2 bin 200 lira, 2 bin 600 lira, 2 bin 800 lira civarında Bağ-Kur ve SSK emeklisi var. Bu insanlar nasıl geçinir kimse bilmiyor. Bu insanların sesini de kimse duymuyor. Niye duymuyor? Çünkü seçmen velinimet değil. Ben çok iddialıyım. Seçmeni, el ele vereceğiz ve velinimet yapacağız” dedi.

“DEVLET KRİZİNİ NASIL ÇÖZECEĞİZ?”

Ortada bir devlet krizi olduğuna vurgu yapan Akşener, “Bu devlet krizini birlikte çözeceğiz. 'Nasıl çözeceğiz?' diyorsunuz. Sizlerle el ele vereceğiz. Siz velinimet olduğunuzu hatırlayacaksınız. Hepimizi hizaya çekeceksiniz. Taleplerinizi çözen rekabetle karşınıza dikeceksiniz hepimizi, sonra da birimize, birilerimize tercihte bulunacaksınız. Bunun yolunu açmak için buradayım” şeklinde konuştu.

“ESNAFIN DERDİNİ ÇÖZMEK İÇİN ŞEHİR ŞEHİR GEZİYORUM”

Esnafın sesi olmak, dertlerinin çözümüne katkıda bulunmak için esnafları ziyaret ettiğini hatırlatan Akşener, “Esnafın sesini duyma mecburiyetimiz var. Esnaf sanayicinin ürettiğini satandır. Sanayici üretir, esnaf satar. Eğer esnaf olmasa sanayicinin ürettiği mal elinde kalır. Onu üreten işçi, işsiz kalır. Çiftçi üretir, manav satar, esnaf satar. Çiftçinin ürettiği elde kalır. O dükkanların içinde müşterilerle karşılaşırsınız, işsiz gençle karşılaşırsınız, tencere kaynatmakta zorlanan kadınla karşılaşırsınız, tarımla uğraşan çiftçiyle karşılaşırsınız, atanamayan öğretmenle karşılaşırsınız, EYT'li biriyle karşılaşırsınız” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz