Akşener: Bizim partimizde her kafadan bir ses çıkıyor!

Akşener: Bizim partimizde her kafadan bir ses çıkıyor!
NotHaber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz 'Her kafadan bir ses çıkıyor.' diye tanımlanan bir siyasi yapıyız” diye tanımladı ve bunun demokrasi olduğunu söyledi.

Partisinin Siyaset Akademisi Sertifika Töreni'nde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin tanımını yaptı: “Biz 'Her kafadan bir ses çıkıyor.' diye tanımlanan bir siyasi yapıyız. Evet demokrasi bu.

AKŞENER: MELEZ SİYASET BİZE ÇOK UYGUN

Dünyada “melez siyaset" diye bir kavramın tartışıldığını ve bunun kendilerine çok uygun olduğunu belirten Akşener, “Ben bir kadın genel başkanım, reflekslerim farklı. İlim deniliyor da ben bilim diyorum. Çünkü ilim demek Müslümanlığın bilimin içerisine konulması demektir. Cumhuriyetin kurulduğu andan itibaren yapılan kavramlar üzerinden, cumhuriyeti kuranlarla ona itiraz edenler arasında bir kavgadır. Bilim denilince pozitivizm anlaşılır, ben bilim deyince hocam ilim diyecek, sonuç itibarıyla biz her ikisini de bünyesinde barındıran bir siyasi parti olacağız. Dediğim şey hem demokrasi hem melez siyaset” şeklinde konuştu.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLMANIN FORMÜLÜNÜ VERDİ

Kadın davranışı ile erkek davranışı arasındaki farkı incelemeye başladığını, bu konuda bazı bilimsel ve felsefi çalışmalara rastladığını aktaran Akşener, “Şimdilik bir yere gelmiş değilim. Eğer biz erkek davranışı ile kadın davranışının sebeplerini, sonuçlarını ve atılan adımlar noktasını doğru anlayabilirsek bizim partimizin bu ülkeyi tek başına yönetmesinin önünde hiçbir engel yoktur” diye konuştu.

“KADINLARIN EN BÜYÜK GÜCÜ EMPATİ”

Kadınların hem en büyük gücü hem de erkekler karşısındaki en problemli alanının empati olduğuna dikkat çeken Akşener, “Bunu bir güç haline getirdiğinizde, erkeğin o gerekirse bilek bükerek çözümüyle yan yana geldiğinde bu ikisi gerçekten inanılmaz bir güç haline geliyor" ifadesini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz