AKM yeni tabelasıyla tamamlandı

AKM yeni tabelasıyla tamamlandı

Cumhuriyetimizin 98. ılına özel olarak 29 Ekim’de açılacak AKM binasının yeni tabelası da asıldı. Eski adı olan Atatürk Kültür Merkezi olarak devam edecek sanat ve kültür merkezi 5 gün sürecek dev açılışla tekrar hizmet vermeye başlayacak.

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin yeni tabelası asıldı. 10 Şubat 2019’da temeli atılan binanın girişine yerleştirilen bina alttan led ışıkla aydınlatılıyor. Tabelasının asılmasıyla artık yapımında sona gelinen bina açılışına gün sayıyor.

29 EKİM’DE AÇILACAK

Cumhuriyetimizin 98. Yılına özel olarak 29 Ekim’de kapılarını aralayacak Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Açılış opera oyunlarının sahnelenmesiyle başlayacak.

Yeni AKM binası 5 bloktan oluşuyor. İçerisinde opera ve tiyatro salonu, kütüphane, çalışma atölyeleri ve çocuk sanat merkezi gibi birçok alan bulunuyor. Girişte ilk olarak ziyaretçileri karşılayan kırmızı dev küre şeklinde olan ve büyük salon olarak da adlandırılan 2040 kişilik alan opera salonu olarak kullanılacak.

DEV AÇILIŞ 5 GÜN SÜRECEK

29 Ekim 2021 tarihinde kapılarını aralayacak AKM ilk olarak opera oyunlarının sahnelenmesiyle görkemli bir açılış yapacak. Ardından 5 gün boyunca devam edecek sanat gösterileriyle etkinliklerine devam edecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz