AKINCI’dan tarihi havacılık rekoru

AKINCI’dan tarihi havacılık rekoru
NotHaber

Halen test uçuşları devam eden AKINCI TİHA Türk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı.

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlar kullanılarak geliştirilen AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), Türk Havacılık Tarihinin irtifa rekorunu kırdı.

TARİHİ REKOR: 11 BİN 594 METRE YÜKSEKLİKLİK

Uzun Uçuş ve Yüksek İrtifa Performans Testi için havalanan AKINCI 38 bin 39 feete, yani 11 bin 594 metre yüksekliğe çıktı. Bu sayede ilk kez milli bir hava aracı ile gökyüzünde bu yüksekliğe ulaşılmış oldu. AKINCI, bu uçuşta 25 saat 46 dakika havada kaldı. Havada 7 bin 507 kilometre yol kat etti. Bugüne kadar test ve eğitim uçuşlarında 870 sorti yapan AKINCI, toplamda 347 saat 28 dakika uçuş gerçekleştirdi. AKINCI’nın mimarı Selçuk Bayraktar haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyururken “Bakalım 40 bin feet'e çıkıp kendi rekorunu ne zaman kıracak?" diye ekledi.

AKINCI ATIŞ TESTLERİNDE DE BAŞARILI OLMUŞTU

Öte yandan 22 Nisan günü yapılan ilk atış testinde AKINCI hedeflerini tam isabetle vurmuştu. Bu atışlarda Roketsan tarafından geliştirilen akıllı mühimmatlar MAM-C, MAM-L ve ilk kez atılan MAM-T kullanılmıştı. 5 Temmuz 2021 tarihinde yapılan atış testinde ise ilk defa harp başlıklı mühimmatlar kullanıldı. Canlı mühimmatlar ile yapılan atış testinde de AKINCI'dan atılan mühimmatlar hedefleri tam isabetle vurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz