Akaryakıtta çirkin tabela oyunu

Akaryakıtta çirkin tabela oyunu

EPDK, akaryakıt istasyonlarında tabela ile pompa fiyatları arasında fiyat farkı olduğu iddialarına ilişkin inceleme başlattı. Tespit edilen bayilerin aynı hatayı tekrarlaması halinde iki aylık kapatma cezası verilecek.

Akaryakıt istasyonlarında tabelada yazan fiyat ile pompa fiyatının birbirini tutmadığı iddiaları gündeme geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), iddialara ilişkin anında harekete geçerek inceleme başlattı.

EPDK, bütün bayileri söz konusu iddiaya yönelik uyararak tabela ve pompa fiyatlarında uyumsuzluk tespit edilmesi halinde gerekli adımların kurum tarafından hızla atılacağını vurguladı.

"BİZİM EN ETKİLİ DENETÇİLERİMİZ SAHADAKİ TÜKETİCİLERİMİZDİR"

İncelemeye yönelik açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Bizim en etkili denetçilerimiz sahadaki tüketicilerimizdir. Onlardan gelecek her şikayet bizim için çok değerli. 13 binden fazla bayii yurt çapında hizmet veriyor. Yasal düzenlemelere aykırı ve gayrı ahlaki yollara başvuranları elbirliği ile sektörümüzden temizleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Fiyat farkı iddialarına yönelik de konuşan Yılmaz, "Biz bunu yalnızca fiyat tabelası üzerinden basit bir algı oyunu ya da gayrı ahlaki bir pazarlama kurnazlığı olarak görmüyoruz. Bu aynı zamanda göz göre göre tüketicilerimizi kandırarak haksız kazanç elde etme girişimidir. Derhal inceleme başlattık. 13 bin bayii arasında sayısı 3-5 de olsa kimsenin sektörümüze böyle bir leke sürmesine izin vermeyeceğiz. Böyle kötü niyetli istasyon işletmecileri ya kendilerini düzeltecek ve etik şekilde hizmet verecek ya da sektörümüzde kendisine yer bulamayacak." ifadelerini kullandı.

İKİ AY KİLİT VURULACAK

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, tabela ve pompa fiyatlarında farklılık tespit edilen bayilerin bir daha aynı hatayı tekrar etmeleri halinde 2 ay boyunca kapılarına kilit vurulacağını açıkladı.

Enerji piyasasında haksız kazanç elde etme çabalarının karşısında olduklarını belirten Yılmaz, dağıtım şirketinin tavsiye ettiği fiyatın üzerinde bir ücretle akaryakıt satan bayilere soruşturma açılacağını duyurdu. Açılacak soruşturma sonucunda ise 735 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz