AK Partili Özkaya NotHaber'e konuştu! Sosyal medya düzenlemesi hapis cezası getiriyor mu?

AK Partili Özkaya NotHaber'e konuştu! Sosyal medya düzenlemesi hapis cezası getiriyor mu?
NotHaber

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, son dönemde çok konuşulan sosyal medya provokasyonları ve uzun süredir üzerinde çalışılan sosyal medya düzenlemesine ilişkin NotHaber'e önemli açıklamalar yaptı.

 

 

 

Ak Parti'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı sosyal medya düzenlemesinde son dönemece girildi. Hazırlanan yasa taslağına ilişkin AK Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkan Vekili Ali Özkaya, NotHaber'e özel açıklamalara bulundu.

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Türkiye'nin ceza kanununda sosyal medya suçlarına karşı bir cezai müeyyide olmadığını ifade eden Özkaya, hazırlanan yasa taslağı ile bu boşluğu doldurmak istedklerini ifade etti. Özkaya, yasa ile sosyal medyadaki ifade özgürlüğü alanını terörize edilmesinin; şiddetin, hakaretin ve pornografinin yayılmasının engellenmesini amaçlandığını belirtirken düzenlemenin hapis cezası içerdiğine yönelik tartışmalara da yanıt verdi:

"KADEMELİ CEZA" PLANI

"Ceza kısmını mahkeme takdir edecek. Bunların hepsi elbette tartışılacak. Partimizin genel merkez ve grup organlarında ve daha sonra diger partilerle görüşmelerde belli olacak. Ancak benzer örneklere baktığımızda yalan haber yaptığınızda öne para cezası kadelemeli olarak da hapis cezası öngörüyor. Geçen Altkandağda yaşadığımız olayı düşünün ya da Küçükçekmece'de bir kız çocuğunun Suriyeli biri tarafından öldürüldüğü haberlerini düşünün. Müthiş bir provokasyon oldu." 

DÜZENLEME NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Özkaya, düzenlemenin takvimine ve yararlanılan modellere ilişkin de bilgiler verdi:

"Kanaatim o ki parti genel merkezimiz Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde belirler bu süreci. Çalışma olgunlaştıktan sonra ekim ayı gibi meclis açıldığında, çalışma biter..."

"...Bu konuyu en iyi inceleyen ve en iyi kanunlaştıran ülke Almanya. Almanya 2021'in Haziran ayında bir  değişiklik daha yaptı. Sosyal medya hukuk yeni oluşan ve gelişen bir hukuk dalı. O nedenle ihtiyaç duyuldukça yenilenmesi mümkün. Almanya ve Fransa daha iyi örnekler."

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz