AK Partili Özhaseki’den CHP’li Özcan’a ‘ırkçı’ suçlaması

AK Partili Özhaseki’den CHP’li Özcan’a ‘ırkçı’ suçlaması
NotHaber

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ırkçı ithamında bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki “Suyu on misli paraya satacaksınız, neredeyse 'su içme' diyorsunuz. Bu, resmen ırkçı bir tutumdur, faşizan bir tutumdur” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Suriyelilere içme suyunu 10 kat zamlı vereceğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ırkçı tutum takınmakla suçladı. Yozgat’ta temaslarda bulunan Mehmet Özhaseki, “Nasıl bir duygudur ki insanoğluna on misli paraya satacaksınız, neredeyse 'su içme' diyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bu, resmen ırkçı bir tutumdur, faşizan bir tutumdur, bunu kınıyoruz" şeklinde konuştu.

MEHMET ÖZHASEKİ: BU NASIL BİR VİCDANDIR?

Başkan Tanju Özkan’ı vicdansızlıkla itham eden Özhaseki, “Suriye'de savaş çıkmış, insanlar dağlara çıkmışlar, çoluk çocuğunu almışlar gelmişler, siz diyorsunuz ki 'Defolsunlar, gelmesinler, gitsinler.' Bu nasıl vicdandır? Hiç kimse unutmasın ki üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası son dönem mazlumların sığınma coğrafyasıdır” diye konuştu.

“AVRUPALILAR GİBİ GÖÇMENLERİ TEKMELEYELİM Mİ?”

Meclis’te hayvan hakları kanunuyla ilgili konuşanların neden insan haklarıyla ilgili çıkıp da konuşmadıklarını merak ettiğini dile getiren Özhaseki, “İnsan' diyoruz arkadaşlar. Küçücük bebekler ölürken nasıl vicdansızca seyredebilirsiniz? Ne yapalım yani, Avrupa gibi çitler çekip oraya giden insanları tekmeleyelim mi? Fransa’da bir mülteciye su verene ceza yazarım diyen belediyeler çıktı. Faşist, ırkçı bir anlayış, biz bunu kınıyoruz” dedi.

“CHP YÖNETİMİ İNŞALLAH BELEDİYE BAŞKANLARINA GEREKEN DERSİ VERİR”

Avrupa’da mültecilere karşı yapılan faşizan bir uygulamanın Türkiye’de de gündeme gelmesine üzüldüğünü ifade eden Özhaseki, “Cumhuriyet Halk Partili bir belediyenin bunları söylemiş olması son derece üzüntü verici. Ama CHP Genel Merkezi'nden hiç değilse biraz serinletici de olsa küçük bir beyan geldi, inşallah onlar kendi arkadaşlarına gereken dersi verirler” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz