AK Partili milletvekiline suikast son anda önlendi!

AK Partili milletvekiline suikast son anda önlendi!
NotHaber

YPG’nin kontrolündeki Ayn el-Arab'dan Türkiye’ye sızan PKK’lı teröristler, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a suikast hazırlığındayken yakalandı.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve kardeşine Suikast hazırlığında olan bir PKK’lı terörist yakalandı. Teröriste yardım eden 9 kişi ise Birecik, Suruç ve Gaziantep'te gözaltına alındı. Teröristin YPG’nin kontrolündeki Ayn el-Arab'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye sızdığı ve suikast için milis ağı oluşturduğu tespit edildi.Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’la birlikte dört AK Partili yöneticinin de hedefte olduğu öğrenildi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlenen operasyonda tabanca, susturucu, kaleşnikof, 420 gram plastik patlayıcı, pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 adet roket başlığı, 2 telsiz, 24 adet elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir adet avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler, saldırı hazırlığında kullanılacak 8 adet pil, elektrik ve şeffaf bantlar, kullanma kılavuzu ele geçirildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz