AK Parti ve MHP teklifiyle İETT’de 250 yeni hat açılacak!

AK Parti ve MHP teklifiyle İETT’de 250 yeni hat açılacak!
NotHaber

Koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılar yaşanan toplu taşıma hizmeti için 250 yeni hat açılmasına karar verildi. AK Parti ve MHP tarafından verilen teklif sayesinde 66 bin yeni araç yolcu taşıyacak.

Koronavirüs salgınında yaşanan toplu taşıma araçlarının azlığı sıkıntısına yeni bir çözüm bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 250 yeni oluşturulması kararı aldı. Bu kararla birlikte 66 bin servis aracı toplu taşımaya katılacak. Belediye meclisinde AK Parti ve MHP grubunun verdiği teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

TÜRKYILMAZ: İBB SALGINDA BAŞARISIZ OLDU!

Meclise teklifi sunan AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, salgın döneminde İstanbul’daki toplu taşıma sisteminin çekilmez bir hal aldığını belirterek, vaka artışları sebebiyle de can kayıplarının yaşandığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin toplu taşıma hizmetinde yetersiz olduğunu öne süren Türkyılmaz, her Otobüs durağını ‘Fazilet Durağı’ sanan bir yaklaşıma karşı artık inisiyatif alma vakti geldiğini söyledi.

CHP’NİN İTİRAZINA RAĞMEN KABUL EDİLDİ

Bu çerçevede teklifi hazırladıklarını ifade eden Türkyılmaz, Millet İttifakı üyelerinden karar destek olmalarını istedi. Ancak CHP Grup Sekreteri Mesut Kösedağı meclis usulleri gereği teklifin meclisin ilk günü gündeme getirilebileceğini öne sürdü, önergenin haziran ayında oylanmasını istedi. CHP’den gelen itiraza rağmen teklif, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz