AK Parti MYK toplanıyor... Masada iki kritik konu var

AK Parti MYK toplanıyor... Masada iki kritik konu var
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde toplanacak AK Parti MYKM toplantısında orman yangınları ve son dönemde artışa geçen koronavirüs vakalarına karşyın alınacak önlemler var.

 

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanıyor.  MYK gündeminin en önemli konu başlığı 10 günü aşkın süredir etkisini sürdüren orman yangınları olacak.

Toplantıda Erdoğan'ın kurmaylarıyla bir değerlendirme yapacağı, bölge halkına yapılacak yardımların vatandaşlara zamanında ulaşması için teşkilatların daha aktif rol alması konusunda direktif vereceği öğrenildi.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ MASAYA YATIRILACAK

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise pandemi ile mücadele ve alınan önlemlerin sahada yansıması olacak. Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile girmesiyle AK Parti kurmayları ve milletvekilleri çalışmalarını sahada devam ettiriyor. Bu kaqsamda hayata geçirilen çalışmalar ve vatandaşların talepleri toplantıda görüşülecek.

Toplantıda 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlayacak olan Meclis'te öncelikli olarak hangi yasal düzenlemelerin ele alınacağına ilişkin değerlendirmeler gerçekleştirilecek.

SEÇİM BARAJI ÇALIŞMASI HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

Öte yandan AK Parti yeni, sivil anayasa çalışmalarında sona gelirken, yüzde 10'luk seçimin barajının düşürülmesinin de yer aldığı Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda önemli düzenlemeler içeren yasa teklifine ilişkin çalışmasını ise bir süre önce MHP'ye iletmişti. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın hem anayasa çalışması hem de Siyasi Partiler ve Seçim yasalarına ilişkin yapılan çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin MYK üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz