Aile Bakanı Derya Yanık: Çizimler, ses kayıtları ve yazışmalar davaya ait değil!

Aile Bakanı Derya Yanık: Çizimler, ses kayıtları ve yazışmalar davaya ait değil!
NotHaber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mağdur çocukların çizdiği iddia edilen ve sosyal medyada yer alan çizimlerle ses kayıtlarının davaya ait olmadığını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kamuoyunda Elmalı Davası konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, kamuoyuna yansıyan çizim ve yazışmaların Elmalı'daki istismar davasına ait olmadığını belirterek “Davayla ilgili olduğu söylenen birtakım ses kayıtları, yazışmalar, çizimler bu dosyaya ait değil. Yani bu dosyanın kendi delilleri ayrıca var. Ortada ciddi bir dezenformasyon yürüyor” diye konuştu.

“KAMUOYU DUYARLILIĞI KIŞKIRTILMAK İSTENİYOR”

Bir televizyon programına konuk olan Yanık, burada kamuoyuna da bir uyarıda bulunarak “Bir şekilde kamuoyu duyarlılığını harekete geçiren, kışkırtan birtakım dezenformasyonlar var. Onlara da dikkat etmek lazım. Bunlar adaleti tecelli ettiren şeyler değil, adaleti çoğu kere sabote eden, manipüle eden dezenformasyonlardır. O yüzden kamuoyunun birtakım noktalarda önüne sunulan bilgilerin gerçekliğini sorgulamasını da ben özellikle salık veriyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR DEVLETİN KORUMASI ALTINDA”

Bakanlık olarak sürecin en başından bu yana olayı yakından takip ettiklerini hatırlatarak “Çocukların korunması, psikolojik olarak rehabilite edilmeleri ve herhangi bir yıkım yaşamamaları için gerekli tedbirleri aldık. Davanın sonucu ne olursa olsun o çocukların sağlıklı bir birey olarak kendilerini ifade edinceye kadar da biz desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz