Ahmet Davutoğlu: Fındığın taban fiyatı 46 lira olmalı

Ahmet Davutoğlu: Fındığın taban fiyatı 46 lira olmalı
NotHaber

Giresun ziyaretinde halka seslenen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, fındığın taban fiyatının dolar üzerinden hesaplanması gerektiğini vurgulayarak “Fındığa 46 lira taban fiyat verilmeli” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Giresun'da fındık taban fiyatını gündeme getirdi. Dünyadaki fındığın 4'te 3'ünü Türkiye’nin ürettiğini hatırlatan Ahmet Davutoğlu, “Fındık üretiminde dünyanın en önemli merkezi Giresun’dur. Eğer dolar bazında bir işlem yapılacaksa ilk önce fındığa yapılmalıdır çünkü dünyaya satıyoruz ve dünyanın en büyük satıcısı biziz" şeklinde konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU: FINDIĞA 46 LİRA TABAN FİYAT VERİN

Davutoğlu, başbakanlığı döneminde fındığa 14 lira 90 kuruş fiyat verdiklerini belirterek “O dönem Dolar 2 lira 77 kuruştu. Fındığın fiyatı dolar bazında 2015 yılında 5 dolar 35 centti. Bugün 5 dolar 35 centin Türk lirası karşılığı 46 lira 70 kuruş yapıyor. Şimdi buradan sesleniyorum eğer bu çiftçiyi düşünüyorlarsa nasıl çiftçi mazotu dolar bazında her gün artırıyorsunuz, doğal gazı dolar bazında artırıyorsunuz, ihraç kalemi olan fındığa da dolar ücretlendirmesini yapın, 46 lira verin” diye konuştu.

SEL FELAKETİNDE ÖLENLERİ UNUTMADI

Sel nedeniyle zarar gören başta Rize olmak üzere, Giresun ve Yağlıdere ilçesindeki vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, Rize'de hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Davutoğlu daha sonra partisinin il başkanlığı binasını hizmete açtı. Bunun yanı sıra Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ziraat Odasını ziyaret etti, ardından da Fatih Caddesi ile Cemal Gürsel Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz