Afgan suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

Afgan suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

Almanya'da 30'dan fazla suça karıştığı belirtilen "Lions-Cartel" isimli suç örgütünün lideri Afgan uyruklu Sanger Ahmadi Türkiye'de yakalandı.

Almanya'da 30'dan fazla suça karıştığı belirtilen "Lions-Cartel" isimli uyuşturucu ve organize suç örgütü lideri Afganistan uyruklu Sanger Ahmadi Türkiye'de yakalanr

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ELE VERDİ

Ahmadi'nin sosyal medya hesapların yaptığı paylaşımlarda Türkiye'de olduğunun belirlenmesi üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsın Bahçelievler'de bulunan bir otelde kaldığını tespit etti.

OTEL LOBİSİNDE YAKALANDILAR

Otele önceki gün baskın düzenleyen ekipler, Ahmadi'yi 4 adamıyla birlikte lobide gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Almanya'da polis memurlarını ölümle tehdit eden Ahmadi, yayınladığı bir videoda Frankfurt'ta yaşayan Afganları cinayete teşvik edeceğini söylemesi Alman medyasında da yer bulmuştu.

GÖÇMEN TEZGAHINI GÖRMÜYOR MUSUNUZ!

“Lions-Cartel” adlı çetenin elebaşlığını yapan Ahmadi'nin Almanya'da 30 ayrı suç işlediği biliniyor. 2017'de Almanya'da sınır dışı edilen Ahmadi ile ilgili çıkan haberlerin ardından Alman Polis Teşkilatı Başkanı Rainer Wendt, polis ailelerinin ve yakınlarının yakın korumaya alınacağını belirtmişti.

İSTANBUL'DA ŞAŞAALI HAYAT

Ahmadi'nin Eylül ayında sosyal medyasında yayınladığı bir videoda İstanbul'da olduğu ortaya çıkmıştı. Alman medyasında hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak da "Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Bizler sadece Almanya'ya değil, Avrupa Birliği'ne de çoğu şey için müteşekkiriz. Ve tekrardan bütün Almanya'dan, polislerden, polis ailelerinden, ilgili makamlardan özür dilerim. İnsanlar hata yapar, bu da benim bir hatam oldu. O duruma düşmemem gerekiyordu, ama hatamı anladım. Umuyorum ki özrümü kabul edersiniz. Kimseyi incitmeyeceğimizden emin olabilirsiniz. Sizlere garanti ederim" ifadelerini kullanmıştı.

Ahmadi'nin sosyal medyasında kimi zaman bir eğlencede kimi zaman dra namaz kılarken çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada tartışmalara konu olmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz