Afgan göçünün yaşandığı İran sınırında kaç göçmenin geçişi engellendi?

Afgan göçünün yaşandığı İran sınırında kaç göçmenin geçişi engellendi?
NotHaber

Milli Savunma Bakanlığı, Afgan göçünün geçiş noktası İran sınırındaki kaçak giriş istatistiklerini açıkladı.

Afgan Göçünün gündemde ilk madde olduğu şu günlerde Milli Savunma Bakanlığı (MSB) göçün en önemli geçiş noktalarından biri olan İran sınırından kaçak geçiş istatistiklerini açıkladı.

2020 YILINDA 127 BİN KİŞİNİN İRAN SINIRINDAN TÜRKİYE’YE KAÇAK GEÇİŞİ ENGELLENDİ

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara tarafından yapılan açıklamada son gelişmeler ışığında İran sınırında gerekli birlik kaydırmalarının ve takviyelerin yapıldığı belirterek “"İran sınır hattında 2019 yılında yasa dışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan 74 bin 447 şahıs engellenmiş, 5 bin 16 şahıs yakalanmıştır. 2020 yılında ise 127 bin 434 şahıs engellenmiş, 185 şahıs yakalanmıştır” dedi.

SON YEDİ AYDA YAKLAŞIK 57 BİN KİŞİ ENGELLENDİ

İçinde bulunduğumuzun yıl itibariyle son yedi ayın verilerini de paylaşan Binbaşı Pınar Kara “2021 yılında ise 56 bin 994 şahıs engellenmiş, 542 şahıs yakalanmıştır. Son iki ayda, hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 bin 786 şahıs yakalanmış, 31 bin 545 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir” dedi.

SINIRDA YAKALANANLARIN ARASINDA FETÖCÜLER DE VAR

Kaçak sınır geçişlerinde yakalanan şahısların içinde teröristlerin de olduğuna dikkat çeken Binbaşı Kara, “Bu şahıslar arasında 40'ı FETÖ mensubu olmak üzere toplam 74 terörist yakalanmıştır. Yine bu dönemde icra edilen operasyonlarda 29 bin 516 paket sigara, 369 kilo uyuşturucu, 467 cep telefonu ve 6 muhtelif silah ele geçirilmiştir” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz