Afet bölgesinde yürek yakan anons!

Afet bölgesinde yürek yakan anons!
NotHaber

Antalya'daki orman yangınlarına müdahale eden arazöz ekibi yükselen alevler karşısında zor durumda kalınca telsizden destek istedi. Telsiz konuşmalarında, bir işçinin son dakikaya kadar bölgeden ayrılmayacaklarını söylemesi, sahadaki mücadeleyi gözler önüne serdi.

Antalya Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yükselen alevlere müdahale eden arazöz ekibi, birden yükselen alevler karşısında zor duruma düşünce telsizden destek istedi. Bir anda gelişen olayda, ekip arkadaşları adına konuşan işçinin, "Son dakikaya kadar ayrılmayacağım bölgeden, helikopter su atsın" anonsunu duyan çalışma arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Bu davranışıyla sahadaki mücadeleyi gözler önüne serdi.

İlçede 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Orman işçileri, aniden yükselen alevler karşısında hayati tehlike atlatıyor. Çoğu zaman alevlerin ortasında kalan işçiler, sarp ve tehlikeli arazilerde kullandıkları telsizlerle koordine oluyor.

ALEVLERİN ARASINDA KALDI

Kızıldağ Mahallesi'nde yerleşim yerlerini de tehdit eden ormanlık alandaki yangına müdahale eden S30 kodlu bir arazöz ekibi, aniden yükselen alevlerin arasında kaldı. Yaşadıklarını telsizde amirlerine aktararak hava desteği talep eden ekibin çabası kameralara yansıdı.

 Arazöz ekibinin çağrısı üzerine Yangın Yönetim Merkezine yapılan anonsta "Acil olarak S30'un olduğu bölgeye helikopterin su atması gerekiyor, araç yanacak." uyarısı yapıldı.

Endişeli ses tonuyla tekrar destek talep eden arazöz ekibine, "Tehlikeli bir durum varsa aracı terk et. Helikopter su atacak." yanıtı verildi.

 Mesai arkadaşlarının araç dışında olduğunu söyleyen arazöz ekibinden bir işçi, telsiz anonsunda,"Onlar gelmeden gitmem buradan, helikopter gelsin su atsın" ifadelerini kullandı. Orman İşçisine bu kez, "Özgür, helikopter geliyor, güvenli bölgeye kaç, aracı boşalt." talimatı verildi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mesai arkadaşları adına konuşan işçinin, "Son dakikaya kadar ayrılmayacağım bölgeden, helikopter su atsın" anonsunu duyan ekip arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.

 Anonsun ardından bölgeye hemen helikopterle müdahale edildiği, büyük bir tehlike atlatan işçilerin yangınla mücadeleye devam ettiği öğrenildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz