Acı felakette vefat edenlerin sayısı artıyor

Acı felakette vefat edenlerin sayısı artıyor
NotHaber

Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 kişi hayatını kaybetti. Sel, köprüleri yıktı köy yolları ulaşıma kapandı.

Batı Karadeniz, yaklaşık 2 gündür aşırı yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle mücadele ederken hayatını kaybeden kişi sayısı artmaya devam ediyor. Kastamonu ve Sinop'ta şu ana kadar 27 kişi hayatını kaybettiği felakette kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Yoğun yağışın ardından gelen sel çok sayıda ev, araç ve iş yerlerini kullanılamaz hale getirdi. Ekiplerin arama ve kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Selden en fazla etkilenen Kastamonu'da 25 kişi, Sinop'ta ise iki kişi hayatını kaybetti. Bartın'da da yaşlı kadını arama çalışmaları devam ediyor.

SİNOP’TA KÖPRÜLER ÇÖKTÜ

Sinop'ta sel nedeniyle birçok yol ve köprüde çökme meydana geldi. Ayancık ilçesindeki çay üzerinde bulunan iki köprü yıkıldı. İlçe merkezindeki birçok ev, iş yeri ve araç sular altında kaldı.

KASTAMONU’DA KÖY YOLLARI KAPANDI

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinden geçen Ezine Çayı'nın taşmasıyla, çayın kenarındaki mahalleler suya gömüldü. Birçok bina hasar gördü. Bölgede sel nedeniyle kapanan yollar köylere ulaşmayı güçleştiriyor. Kurtarma ekipleri göle dönen yollarda botlarla hem de havadan çalışmalarını sürdürüyor.

BAKANLAR SOYLU VE KURUM AÇIKLAMADA BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum sel bölgesinde yaptıkları incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Benim gördüğüm en ağır sel felaketi burası, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli diyebiliriz." dedi. Bakan Kurum da, "Önümüzdeki günlerde de hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın yarasını sarıyor olacağız" açıklamasında bulundu.

YAĞIŞ DURUMU

Karadeniz Bölgesi'nde sellere yol açan şiddetli yağışlar, cumartesi gününe kadar devam edecek. Şİddetli yağışlar bugün Sinop-Samsun'ta etkili olacak. Yarın ise Trabzon-Rize kesiminde yağış var. Uzmanlar bölge için sel ve heyelan uyarılarını sürdürüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz