7 ayda 52 kilo verdi! Şimdi en büyük hayali evlenmek

7 ayda 52 kilo verdi! Şimdi en büyük hayali evlenmek

Mide ameliyatıyla 280 kilodan 228 kiloya düşen Aydın Kalkan, 100 kiloya inmek istiyor. Hedeflediği kiloya ulaşınca da işe başlayıp evlenme hayali kuruyor.

Gaziantep’te yaşayan 36 yaşındaki obezite hastası Aydın Kalkan, mide ameliyatıyla 280 kilodan 228 kiloya düştü.

2 yıl boyunca yerinden kalkamayan Kalkan’ın ameliyatı, DHA’nın daha önce yaptığı bir haberin ardından hayırseverler tarafından karşılandı. Kalkan, yapılan tüp mide ameliyatından sonra 7 ay içinde 52 kilo verdi.

SOKAKTA RAHAT RAHAT YÜRÜMEK İSTİYOR

Daha önce torna ustası olarak çalışan Aydın Kalkan, 2 yıl önce aşırı kilosu nedeniyle hareket edemeyince çalışmayı bıraktı.

Ameliyattan sonra yürüteç yardımıyla ayağa kalkabilen Kalkan, 2 yılın ardından ilk adımını atmanın mutluluğunu yaşıyor. Şimdi ise hayali 100 kiloya kadar inip, işine geri dönmek ve bir aile hayatı kurmak.

'ESKİ GÜNLERİME DÖNÜP EVLENMEK İSTİYORUM'

Ameliyattan sonra hayata karşı yeniden umutlandığını anlatan Aydın Kalkan, diz kapağında kayma olduğunu ve vücudundaki yağların alınması için 2 farklı ameliyat daha gerektiğini söyledi. Eski günlerine dönerek çalışmak ve en kısa sürede evlenmek istediğini belirten Kalkan, "Bu yola çıkarken maddi destekten ziyade manevi destek çok önemli. Şu anda yaslandığım yürüteç vasıtasıyla yürüyorum. 1 aya kadar bu demirden de kurtulup kendim yürümeyi düşünüyorum. Ayrıca bize yardımcı olabilecek bir hayırseverden de fizik tedavi sürecimi hızlandırmak için koşu bandı istiyorum" dedi.

ANNESİNE BAKMAK İSTİYOR

Aydın Kalkan, annesi Fatma Kalkan ile yaşıyor. Vefat eden babasından kalan emekli maaşı ile hayatını sürdürmeye çalışan Kalkan, evde kendi imkanları ile fizik tedavi hareketleri yapıyor. Kilo vermesinin hızlanması için hayırseverlerden koşu bandı istiyor.

Fatma Kalkan ise oğlunun zor günler yaşadığını belirterek, şimdi bakımının daha kolay olduğunu, kendisinin de zor zamanlar yaşadığını belirtiyo. ''Oğlum ameliyattan önce çok çekti şimdi ayağa kalkabiliyor. Yaslandığı demir yardımı ile gezebiliyor. Bu süreçte çok büyük zorluk çektim. İnşallah oğlum iyileşir kilosunu verir, çalışır ve bana kendisi bakar" diyor.

EN BÜYÜK HAYALİ EVLENMEK

Aydın Kalkan, “Şu anda diz kapağımda bir kayma var. Onun için de ameliyat olacağım. Ameliyat sonrasında yağlarımı da aldırırsam kilolarımdan daha çabuk kurtulacağım. Kilolarımı verdikten sonra tek isteğim ise evlenmek. Anneme bir gelin getireceğim. Yağlarımın alınması için benden 17 bin lira gerekiyor.” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz