50 yıldır kravatını çıkarmayan, sıra dışı su satıcısı!

50 yıldır kravatını çıkarmayan, sıra dışı su satıcısı!
NotHaber

İstanbul'un Beylerbeyi semtinde takım elbisesi ve yaklaşık 50 yıldır çıkarmadığı kravatıyla su satan, kibarlığıyla dikkatleri üzerine çeken 61 yaşındaki Ali Taşlıçukur hayat öyküsünü kitaba dökmek istiyor.

BEYLERBEYİ’NİN BEYFENDİSİ

Üsküdar Beylerbeyi'nden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne girişte bulunan yokuşta, trafik sıkışıklığının olduğu sıralarda su satan Ali Taşlıçukur, yaklaşık 50 yıldır kravatını boynundan çıkarmıyor. Özellikle sabah işe gidenlerin aşina olduğu bir sima olmanın yanında, taksi esnafına da bozuk para sağlayan Taşlıçukur, kendisine selam vermeden geçmeyen vatandaşlara gülümseyerek "günaydın" derken, aracını durdurarak su alanlara tepki olarak basılan kornaya ise "tamam" işareti yapıyor.

ÖĞRETMENİ SINIFTA BIRAKTIĞI İÇİN KRAVATA BAŞLADI İlkokulu memleketi Ordu'da okuduktan sonra 1969 yılında İstanbul'a geldiğini ve amcasının yanında kaldığını kaydeden Taşlıçukur, "Yengem vardı, bana annelik yaptı. Bundan 5-6 ay önce koronavirüs dolayısıyla vefat etti. Çocuklarını yıkar, aynı leğende beni de yıkardı o zamanın şartlarında. Orta 2. sınıfa giderken çalışkan bir öğrenci olmama rağmen Fen Bilgisi hocam beni sınıfta bıraktı, kravat yüzünden. Kravat takmıyordum. 'Hocam ne olursun, beni sınıfta bırakma. Bundan sonra devamlı takacağım.' dedim. Yine de bıraktı. Kursa gittim, imtihanda başardım. O gün bu gündür takım elbise devamlı." diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz