50 yaş üzeri ve engelliler aşılanmaya başlıyor!

50 yaş üzeri ve engelliler aşılanmaya başlıyor!
NotHaber

Sağlık Bakanı Koca, 50 yaş ve üzeri kişilerin aşılanmasına 1 Haziran’da, engelli vatandaşların aşılanmasına da 27 Mayıs’ta başlanacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilim kurulu toplantısı sonrası koronavirüs aşı programını açıkladı. Buna göre 50 yaş üzeri kişilere 1 Haziran'dan itibaren Aşılama yapılacak.
Aşı tedarik hızında son iki ayda yavaşlamanın yaşandığını hatırlatan Koca, “Haziran ayı ile birlikte aşı tedariki hızlanacak. Türkiye, aşı üretmeyen ülkeler arasında en çok aşıyı en kısa sürede temin eden bir program yürüttü” dedi.

270 MİLYON DOZ AŞI ANLAŞMASI YAPILDI

Dünyanın en etkin ve başarılı aşılarından biri olan Sputnik V aşısı temini için büyük çaba sarf ettiklerin aktaran Koca, " Sputnik aşısı için 50 milyon dozluk bir anlaşma imzaladık. Biontech ve Sinovac ile birlikte nüfusumuzun 3 katını aşan yani 270 milyon doz aşının tedariki için anlaşma yapmış olduk." Şeklinde konuştu.

YERLİ AŞI ÇOK YAKIN

Yerli aşı çalışmalarında da son aşamaya gelindiğini hatırlatan Koca, "Üç aşı adayımızdan biri insan deneylerinin son safhasına geldi. En kısa sürede Faz-3 aşılamaları başlayacak. Türkiye tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının kullanımına yaklaştığı müjdesini vermek isterim" diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz