3 yaşındaki Zümra’nın şüpheli ölümü!

3 yaşındaki Zümra’nın şüpheli ölümü!
NotHaber

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşanan olayda 3 yaşındaki Zümra Nur Şenyurt, inşaat halinde bir apartmanın bodrum katında baygın bir halde bulundu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayan minik kızın şüpheli ölümü ise araştırılıyor.

Beylikdüzü’nde inşaat halinde bir apartmanın bodrum katında bulunan kız çocuğu hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Kavaklı Mahallesi Sütçü İmam Sokak’taki yaşadıkları evin önünde gözden kaybolan 3 yaşındaki Zümra Nur Şenyurt’un ailesi durumu polis ekiplerine bildirdi.

"ARKAMI DÖNDÜĞÜMDE YOKTU"

Anne Emine Şenyurt, olayla ilgili, "Çocukları gezdirdikten sonra apartmanın önüne getirdim. Diğer çocuğumla ilgilenirken döndüğümde Zümra yoktu. Şüpheli bir durum yoktu, gezdirdim getirdim. Çocuğum köpekle oynuyordu. 2 buçuk yaşında çocuk nereye gidebilir? Diğer kızımın yanına giderken arkamı döndüğümde yoktu. 2 dakika içerisinde kayboldu" diye konuştu.

MİNİK ZÜMRA KURTARILAMADI

Polis ekipleri mahalle sakinleriyle birlikte kız çocuğunu aramaya başladı. Bir süre sonra apartmanın bodrum katında baygın halde bulunan Zümra Nur, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çocuğunu yaralı olarak gören anne ise gözyaşlarına boğuldu. Hastanede tedavi altına alınan Zümra Nur, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ”

Zümra Nur Şendur'un cenazesi gece saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Otopsi işlemlerinin sona ermesinin ardından çocuğun cenazesini babası Köksal Şendur teslim aldı. Adli Tıp Kurumu'ndan ayrılmadan önce açıklama yapan baba Köksal Şendur kızının ölümünün şüpheli olduğunu söyleyerek, “Bu durumdan şüpheleniyorum. Rastgele olan bir şey değil, kasıtlı. Arkasında bir çetenin olduğunu düşünüyorum. Benim çocuğum korkusundan karanlığa bile giremezdi ama bir şekilde çocuğumu yediler. Asansör boşluğu denen yere atılmış çocuk. Kendisinin geçme şansı yok, şüpheli. Terliğinin biri kuyunun içinde bulunuyor diğeri de girdiği yerde" dedi.

İNŞAATIN MÜTEAHHİTİ SERBEST BIRAKILDI

Olayla ilgili soruşturma yürüten polis ekipleri, söz konusu apartmanın inşaatından sorumlu olarak gösterilen müteahhit E.K’yi dün yakalayarak polis merkezine götürdü. Karakoldaki ifadesi ortaya çıkan müteahhit E.K'nin, "Olay yerinde bulunan iki blok şeklinde binanın bir bloğunu tamamladım. İkinci kalan binayı ise pandemiden dolayı tamamlayamadım. İkinci binanın yapım aşaması devam ederken, inşaat halindeki binanın çevresinde gerekli önlemleri aldım. Ancak, iki bina arasında kalan ve yapımı devam eden bloğun asansör boşluğu açıktı. Küçük kız 2 blok şeklindeki binanın arasından geçerken asansör boşluğuna düşmüş" şeklinde ifade verdiği ve polis merkezindeki ifade işlemlerinin ardından serbest kaldığı öğrenildi.

BASINA SALDIRI

Öte yandan, olay yerindeki bekçi ve polisler de çekim yapan basın mensuplarına saldırarak, görüntü almalarına engel oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz