17 Ağustos'taki büyük felaketin 22. yıl dönümü

17 Ağustos'taki büyük felaketin 22. yıl dönümü

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından tam 22 yıl geride kalırken, felaketin vurduğu böylelerde yaşayanlar meydanları doldurarak kaybettikleri yakınlarını bir kez daha yad etti.

17 Ağustos 199 tarihinde Marmara Bölgesi'ni vuran, büyük yıkım ve kayıplara neden olan Deprem felaketinin 22. yıl dönümü geride kaldı.

Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ancak Sakarya, Yalova ve İstabul'un Avcılar ilçesinde de byük yıkıma neden olan depremde  yaşamını yitirenler, depremin meydana geldiği saat 03-02'de meydanları dolduran vatandaşlarca anıldı.

3.02'DE ACI ANILAR BİR KEZ DAHA CANLANDI

Gölcük'te Kavaklı Sahili'ndeki Deprem Anıtı önünde Marmara Depremi'nin 22. yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde, felaketin yaşandığı saat olan 03.02'de saygı duruşunda bulunulup, depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.

Sakarya'da, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi. Sakarya Büyükşehir Belediyesince Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim okundu. Saatler 03.02'yi gösterdiğinde "deprem şehitleri" için dua edilmesiyle program son buldu.

YALOVA'DA SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Yalova'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düçzenlenen program, katılımcıların sahildeki Deprem Anıtı'na kadar yaptığı "sessiz yürüyüş" ile devam etti.

Depremde hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokların bulunduğu anıta gelen katılımcılar, deprem günü çekilen fotoğrafların bulunduğu salonları gezdi.

Deprem günü kaydedilen kurtarma görüntülerini izleyen katılımcılar, ardından aynı alanda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan mevlidi takip etti.

AVCILAR VE KADIKÖY

Avcılar’da Marmara Caddesi’ndeki deprem anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile depremde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Açıklamaların ardından kalabalık, deprem anıtı önüne karanfil bıraktı.

Kadıköy’deki anma etkinliğinde ise Kozyatağı Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı'nda toplanan vatandaşlar yapılan konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz