13 kadim medeniyetin izleri bu sergide!

13 kadim medeniyetin izleri bu sergide!
NotHaber

Yaşayan tarih kenti Antakya'da, geçmişten günümüze kadın emeğinin izlerini taşıyan el emeği göz nuru pek çok eser El Sanatları Müzesi'nde sergileniyor.

Açıldığı günden beri yaklaşık 9 bin kişiyi ağırlayan müzede ziyaretçiler, unutulmaya yüz tutmuş yaklaşık 800 eseri görme fırsatı buluyor. Barındırdığı eserler ile ziyaret edenleri adeta zaman yolculuğuna çıkaran El Sanatları Müzesi, bunun yanı sıra şiir ve müzik dinletisi gibi kültürel faaliyetlere de ev sahipliği yaparak "yaşayan kültür evi" görevi görüyor.

MÜZEDEKİ ESERLER EL EMEĞİ GÖZ NURU

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, sosyal belediyecilik anlamında önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu güne kadar toplam 13 medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da birçok müzenin olduğunu belirten Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Kadim şehrimizin turizmine, kültürüne katkıda bulunmak ve kentimizi en iyi şekilde tanıtmak adına belediye olarak böyle bir müze oluşturduk. Müzemize gelen ziyaretçilerimiz kentimizin ipek böcekçiliği anlamında dokuma sanatını, cam üfleme sanatını, mozaiğini görebilecekler. Burada amacımız, aynı zamanda bu el sanatlarının duayeni olmuş sanatçılarımızı biraz daha farklı yönlerden tanıtmak. Burada sadece el sanatlarını sergilemek değil, burayı yaşayan bir kültür müzesi haline getirmek istiyoruz." Yılmaz ek olarak, pazar günleri dışında, saat 10.00-19.00 arası müzenin ücretsiz olarak gezilebileceği bilgisini verdi.

"HATAY’DA BİRÇOK MÜZE VAR AMA BURASI ÇOK FARKLI"

Müzeyi ziyaret eden Filiz Şahin (32), Yozgat’lı olduğunu ancak Fransa'da yaşadığını, Hatay'a da gezmek için geldiğini söyledi. Hatay gezisi sırasında ilk kez el sanatlarının sergilendiği bir müzeyi görme imkanı bulduğunu aktaran Şahin, "Çok güzel bir müze, geçmişin izleri var burada. İpek şallar ve dokuma tezgahı dikkatimi çekti, her ürünün geçmiş tarihi ve olayı var, bunları yerinde görmek duygulandırıyor. Bir nevi zaman yolculuğu oluyor." dedi.

Müzeyi ziyaret edenlerden Yasemin Alkaya da Hataylı olduğunu aktararak memleketine böyle bir müze kazandırıldığı için emeği geçenlere teşekkür etti. Unutulan el sanatlarını, bu müze sayesinde yeniden tanımaya başladıklarını söyleyen Alkaya, "Hatay'da birçok müzemiz var ama burası çok farklı. Biz kadınların el emekleri var burada." diye ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz