116 yaşında Kovid-19'u yendi

116 yaşında Kovid-19'u yendi
NotHaber

Bundan üç hafta önce koronavirüse yakalanan 116 yaşındaki Ayşe Karatay, yoğun bakımdan çıkarak hayata tekrar tutundu.

Eskişehir'de 116 yaşındaki Ayşe Karatay, yakalandığı yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenerek hayata yeniden tutundu. Yaklaşık 3 hafta önce rahatsızlanan ve Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Karatay, sağlık durumunun düzelmesiyle normal servise nakledildi.

VİRÜSÜ AİLESİNDEN KAPTI

Yaşlı kadının oğlu İbrahim Karatay, annesinin sağlığına kavuştuğu haberini aldıklarında çok mutlu olduklarını söyledi. Karatay, annesinin sadece bir doz aşı olduğunu belirterek, "Sadece tek doz Sinovac aşısı oldu. İkinci dozu olmadı. İkinci aşısını da olsaydı belki de daha kolay atlatacaktı. İnşallah daha iyi olacak. Bundan 3 hafta önce aile arasındayken bu virüsü kapmış" dedi.

HASTANE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Eskişehir Şehir Hastanesi çalışanlarına şükran borçlu olduklarını söyleyen Karatay, “Hastanede anneme daha güzel bakıldı. Annemin hastalığı atlattığının haberini hastanenin doktorları verdi. Bizim köyümüzde birkaç kişi daha virüsü atlattı. Bunun sebebinin oradaki temiz oksijen ve organik beslenmeden olduğunu düşünüyorum. Annemin bu virüsü atlatmasından çok memnunum. Umarım Allah daha da uzun ömürler verir” dedi.

YOĞUN BAKIMDA AŞI OLMAYANLAR VAR

Annesinin 8 çocuğu olduğunu ifade eden Karatay, “Bütün kardeşlerim annemle ilgilendi. Ben iki doz Sinovac oldum ve üçüncü dozu olmayı da düşünüyorum. Emirdağ ahalisinin çoğunluğu yurt dışından gelmiş insanlar ve Aşı Olmayanların hepsi şu anda yoğun bakımda. Aşı olanlar ise ayakta atlatıyor” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz