108 yaşında koronayı yendi

108 yaşında koronayı yendi
NotHaber

Siirt’te yaşayan 108 yaşındaki Fatım teyze korona şikayetiyle geldiği hastanede 10 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Koronavirüs salgının devam ettiği şu günlerde Aşının ne kadar önemli olduğunu anlatan bir olay yaşandı. Siirt’te 108 yaşındaki Fatım Özdemir adlı yaşlı kadın koronayı yenerek hastaneden taburcu oldu. 10 gün boyunca tedavi gören Fatım Özdemir’in iki doz Sinovac, 1 doz ise BioNtech aşısı olduğu belirtildi.

BAŞHEKİM PROF. DR. SELAHATTİN VURAL: BU HASTALIK AŞISIZLARIN HASTALIĞI

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Selahattin Vural ilerleyen yaşına rağmen hastanın taburcu edilmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Hastanın kronik kalp rahatsızlığının da olduğunu belirten Vural, “Hasta tüm yan etkileri göz önünde bulundurularak 10 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Görüyoruz ki artık bu hastalık aşısızların hastalığı, yaşı ne olursa olsun kardiyak problemi hastaları artık şifayla taburcu edebiliyoruz. Bunu da aşıya borçluyuz” diye konuştu.

FATIM TEYZENİN YAKINLARI “AŞI OLUN” ÇAĞRISI YAPTI

Öte yandan hasta yakınları Fatım teyzenin taburcu olmasından çok mutlu olduklarını belirterek “Doktorlarımız ve hemşirelerimiz ona çok iyi baktılar. Hem biz hem de Fatım teyze aşılarımızın tamamını oldu. Vatandaşlarımızdan tek bir dileğim var, onlardan aşı olmalarını istiyorum.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz