İsrail protestoları batılı devletleri hem çok korkutuyor hem de umutlandırıyor

 

Batılı devletlerin üniversitelerinde yaşanan İsrail protestoları, ABD gibi İsrail tarafından yönetilen kullanışlı deve de sıçrayınca İsrail’in dünya hegemonyasında çatlaklar belirgin hale gelmeye başlamıştı.

En son bugün İtalya'da da öğrenciler, Bolonya Üniversitesi'nin rektörlük binası önünde Filistin'e destek ve dayanışma için çadırlar kurunca devletler korkmaya başladılar.

Korkmaya başlayan devletler İsrail’e verdikleri söz gereği bu olayları büyümeden durdurmak için kendilerini satarken kullandıkları “ifade hürriyeti, düşünce özgürlüğü, akademik özgürlük” gibi pazarlama argümanı martavalları bir çırpıda yok saymaya başladılar.

Fakat öte yandan her devletin kapalı kapılarının ardında bazıları bu durumu bir fırsat olarak görüyor. İsrail çoğunlukla dilenerek ve bazen Almanya örneğinde olduğu gibi zorla haraç keserek ülkeleri sömürüyor. Küresel finans sistemi, son tüketicinin ellerindeki kredi kartları, silah harcamaları, hukuk, diplomasi gibi yollarla ülkeleri sömürüye bağlamış İsrail’den kurtulmak ya da en azından hafifletmek için bir umut doğmuş durumda.
Diplomatik masalarda İsrail ile pazarlıklar başladı.
Batılı devletlerin arabulucu etkili isimleri İsrail’e şöyle diyor:

“Elbette Israil’i destekliyoruz ve yükselmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 2. Dünya savaşından sonra sizin kurduğunuz dünya için size sonsuza kadar borçluyuz. Siz, tanrılardan ateşi alıp bize getiren Prometheus gibisiniz. Ancak öğrenciler ve halk durdurulamıyor. Sizi destekleyen iktidarların hiçbir siyasi geleceği yok. Biz bu halde devam edersek bütün siyasi gücümüzü kaybedeceğiz gelenekçi yerliler iktidarları ele geçirecek. Hal böyle olunca dünyayı küresel bir bütün olarak gören ilericiler güç kaybedecek. Sizin düşmanlarınızın iktidarlara gelmesini siz de istemezsiniz”

Olaylar büyür ülke ekonomisi zarar görür diye korkan devletler öte yandan da İsrail’e karşı işte böyle bir koz ele geçirmiş olmaktan dolayı umutlanıyorlar.

Şu ana kadar hiç olmadı ama ülkede protestolar olmasını en çok isteyen ülke Almanya olabilir. Çünkü görünür Almanya sadık, uslu ve hiç bir onuru olamayan bir İsrail kölesi. Ancak sesini çıkarmayan bir Almanya daha var ki İsrail’den bıktığı kadar hiçbir şeyden bıkmamış ve yeniden Alman gibi yaşamak istiyorlar. Fiziken ABD askerilerinin işgali altında boyun eğmiş olan Almanya’nın bütün ekonomisi, siyaseti ve medyası son damlasına kadar İsrail tarafından yönetiliyor. Almanya’da üniversite protestoları başlar ve büyürse bu Almanya'nın özgürlüğü için bir umut olabilir. Bu sebeple ülkeler İsrail protestolarından hem korkuyorlar hem de umutlanıyorlar.

İran’ın şeytan desteğine gelmesi İsrail'in son umudu.
Eğer üniversitelerde Nasrallah, Kasım Süleymani, Humeyni gibi insan düşmanı Pers ırkçısı münâfıkların posterleri görünürse İsrail ve taraftarları propaganda için rahatlayacaklardır.
Diplomasi kulislerinde konuşulanlara göre İran bu desteği vermek için İsrail’den büyük lokma koparma adına sert bir pazarlık yapıyor. Bu hafta üniversitelerde İrancılar öne çıkmaya başlarsa batının hizmetçi kölesi İran’ın ücretini aldığı ve yine İsrail'i kurtarmak için sahaya çıktığını anlamış olacağız. Aksi halde üniversitelerdeki protestolar ülkelerin İsrail’den kurtulması için değerli bir koz olarak kullanılabilir.

https://twitter.com/EremSenturk/status/1787441467192955340

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz