“Sadece İstanbul” neden çok önemli?

Yerel seçimler elbette siyasi bir meseledir ancak İstanbul için konuşacaksak artık siyasi mülahaza sınırlarını çoktan aşmış bir Post-Apokaliptik şehrin kurtarılma görevini konuşmamız gerekir.

İstanbul kafamıza çöküyor. Toplu taşımadan trafiğe, deprem riskinden yolların durumuna, şehrin ekonomisinden turizmine, sokak köpeklerinden taksilerine kadar şehir bütün unsurlarıyla insanların üzerine geliyor. 5 senede sanki 100 yıldır terk edilmiş bir distopya şehrine döndü İstanbul. Şehrin biyolojik artıma tesislerine ihtiyacı var. Hastalık dağıtım merkezi gibi çalışan İSKİ’nin yeniden çalışır hale gelmesine ihtiyacımız var. Şehrin temiz su kaynakları 5 senede kurtulmuş durumda olduğu için hem mevcutların canlandırılması hem de yenilerinin kazanılmasına ihtiyacımız var.

Sabah işe gitmek ve akşam eve gelmek İstanbullu için işkenceyi geçti imkansız hale geldi. Otobüsler, metrobüsler 1980’lerden daha beter durumda.

İstanbul'un kurtuluşuna çalışılması lazım.

Bir deprem olsa dünyanın en büyük mezarlığına dönüşecek İstanbul’da CHP belediyeyi ele geçirir geçirmez ilk iş olarak deprem bütçesini kıstı parayı reklama aktardı. 5 yıldır bir bina yenilenmedi bir ev bile test edilmedi. AK Parti ilçe belediyelerinin yaptığı Kentsel Dönüşümler engellenmeye çalışıldı. Zorluk çıkarıldı, sabote edildi ve başaranlar yine her iyi şeyde olduğu gibi bunlara rağmen başardılar.

Esenler Belediyesi İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesini yaptı diye belediyeye çökmüş olan sömürü ekibi dava üzerine dava açtılar. Üsküdar Belediyesi kentsel dönüşüm yaptı diye CHP yandaşı trol gazeteciler "AKP'liler kendilerine villa yapıyor" diye salya sümük saldırıp iftira ettiler.

İşte bu saldırgan, kin ve nefret dolu rantçı ekipten kurtulmamız demek İstanbul'un kurtuluşu olacaktır.

Sosyal Belediyecilik bitti Sosyal Medya Belediyeciliği denilen bir lanet geldi. Reklamcılar, Geziciler, Avrupa Bankaları, Troller, Youtube Ünlüleri ve CHP yandaşı medya şirketleri 16 milyon insanın hayatını sömürüyor. PKK’nın değer ailelerini işe al, ittifak ortaklarına ihale, makam ve bütçe dağıt sonra tatile git.

Tatilden dön; özerklik konuş, CHP’nin başına geçmek için entrikalar çevir Cumhurbaşkanı olmak için numaralar yap ve LBGT komisyonları-örgütleri kur sonra yine tatile git. Beş yılımız böyle böyle çürüdü gitti.

Neyinin intikamını alıyorlar, kimin adına bu intikamı alıyorlar şehirden ve insanlardan neden bu kadar nefret ediyorlar diye tartışmamız ve ders almamız gerekiyor.

Şartlar böyle olunca Murat Kurum sadece bir belediye başkanı adayı değil bir kurtarıcı olarak pozisyon almalıdır. Bütün kesimlerle bir araya gelip birlik kurulmalı ve İstanbul kurtarılmalı. Şahsi siyasi ajandasıyla İstanbul'dan başka her şeyin peşinde sürünen tuhaf bir şovmenin arkada bıraktığı yıkımdan şehri kurtarma görevi olduğu için hepimizin Sadece İstanbul konuşması ve “Sadece İstanbul” bakış açsında buluşmamız gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz