Yunan vekil: En saldırgan ülke biziz!

Yunan vekil: En saldırgan ülke biziz!

Yunanistan’ta Komünist Parti Milletvekili Thanasis Pafilis, Türkiye konuşulduğu sırada kürsüye gelerek “Türkiye bize karşı saldırgan olabilir ama bölgede en saldırgan ülke biziz. Yunanistan’ın barışçıl bir ülke olduğunu mu düşünüyorsunuz” diyerek çıkıştı! Beklendiği üzere ortalık karıştı.

Türkiye’nin egemenlik sahasına göz diken Yunanistan’da “araştırma gemisi hezimeti” gündemden düşmüyor. Yunan Deniz Kuvvetleri yayınladığı NAVTEX (denizcilik bildirisi) ile Nautical Geo adlı araştırma gemisinin 16-22 Eylül tarihleri arasında Girit ve Kasos adalarının doğusunda bilimsel çalışmalar gerçekleştireceğini duyurmuştu. Çalışmaların Türk kıta sahanlığı içinde yapılması planlanmış, böylece bu alanda Yunanistan’ın da hak sahibi olduğu resmiyete dökülmeye çalışılmıştı. Fakat Yunanistan'ın Türk kıta sahanlığına girme girişimi, TCG Oruç Reis firkateyni tarafından engellenirken, Yunan gemisine telsizle “Girersen müdahale edilecek” uyarısında bulunulmuştu. Yunan unsurları çaresizce geri çekilmek zorunda kalmıştı.

HEZİMET KONUŞULUYORDU

Yunan Meclisi’nde bugün çok çarpıcı bir olay yaşandı. Mecliste “Türk saldırganlığı” başlığı altında Nautical Geo gemisi hezimeti konusu konuşuluyordu. İktidar partisi merkez sağ Yeni Demokrasi ve ana muhalefet sol görüşlü SYRIZA’nın konuyla ilgili görüşlerini beyan ederken, Komünist Parti Milletvekili Thanasis Pafilis söz alarak "Türkiye bize karşı saldırgan olabilir ama bölgede en saldırgan ülke biziz. Yunanistan'ın barışçıl bir ülke olduğunu mu düşünüyorsunuz?" diye sordu ve ortalık karıştı. Yeni Demokrasi milletvekilleri ve aşırı sağcı Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) adlı partinin milletvekilleri Pafilis’e tepki gösterdi.

15 VEKİLLE TEMSİL EDİLİYORLAR

Komünist Parti, “Milli meselelerde Türk sevicilik yapmakla” suçlanırken, parti milletvekilleri ise Pafilis’in görüşünün doğru olduğunu savundu. 300 milletvekili bulunan Yunan Parlamentosu’nda Yeni Demokrasi 158, SYRIZA 86, merkez görüşlü Değişim Hareketi 22, Komünist Parti 15, Yunan Çözümü 10, sol görüşlü 25. Gün Partisi 8 ve 1 de bağımsız milletvekili bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz