Komşu, Filistin ne yapacak diye soruyor

Komşu, Filistin ne yapacak diye soruyor
NotHaber

Libya Mutabakatı gibi deniz sınırlarını belirleyen bir anlaşmanın Filistin ile de imzalanması ihtimali Yunanistan’ı gerdi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ateşkese gidilmesini kabul etti. İsrail’in Gazze halkına uyguladığı sistematik şiddet tüm dünyada büyük tepki toplarken, Yunan kamuoyunda ise meselenin farklı bir yönü tartışılıyor. Son 2 haftada Türkiye medyasında başlayan “Filistin ile de Libya ile olduğu gibi mutabakat imzalayalım” tartışması sonrası Yunanistan’da tedirginlik arttı.

DÜNYA AA İLE ÖĞRENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu zulme en çok tepki gösteren liderlerden olurken, ateşkes imzalanması sonrası Filistin’in ne yapacağı Atina’da merakla bekleniyor. Gazze’de yaşanan zulmün Anadolu Ajansı muhabirleri ve fotoğraflarıyla tüm dünyada yankı bulması da Batı medyasında dikkat çeken detaylardan biri.

MALİYETİ TARTIŞILIYOR

Ana akım basılı ve görsel Yunan medyasında yapılan haberlerde, Mavi Vatan’ın East Med’i alt etmek üzere olduğuna dikkat çekiliyor. İsrail gazını Mısır, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya üzerinden AB ülkeleri ile buluşturmayı planlayan, bunu yaparken de Türkiye’yi safdışı bırakmayı güden proje, aşırı yüksek maliyeti nedeniyle bu ülkelerde dahi tartışma konusu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz