Yine hüsran! EURO 2020 bize fazla geldi!

Yine hüsran! EURO 2020 bize fazla geldi!
NotHaber

Türkiye, EURO 2020'de 3-0'lık İtalya yenilgisinin ardından Galler'e de 2-0 mağlup oldu. Turnuvanın en kötü takımları arasında gösterilen A Mili Takım'ın tur atlaması artık çok zayıf ihtimal.

 

 

Türkiye, İtalya'dan sonra Galler'e 2-0 mağlup olarak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (Euro 2020) gruptan çıkma şansını zora soktu.

Galler karşısında, özellikle ilk yarıda, etkisiz bir oyun ortaya koyan, grupta henüz golü ve puanı bulunmayan Türkiye, İtalya-İsviçre maçının sonucuna göre EURO 2020'ye veda edebilir.

İLK İKİ ŞANSIMIZ KALMADI

Karşılaşmanın ilk yarısında Gareth Bale ve Ramsey ikilisiyle sık sık tehlike yaratan Galler, aradığı golü 42. dakikada buldu. Ramsey ile öne geçen Galler'de asisti yapan isim ise Bale oldu. Mücadelenin ikinci yarısında Şenol Güneş'in değişikliklerine rağmen istenen futbol ve goller gelmedi. Son sözü ise 90+5'te Roberts söyledi ve Milliler sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Türkiye'nin grubu ilk 2 sırada bitirme şansı kalmadı. Güneş'in öğrencileri, grubun son maçında en iyi üçüncüler arasına girmek için mücadele verecek.

A MİLLİ TAKIM GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Avrupa Şampiyonası'ndaki 6 grup bulunuyor. Grup maçları sonunda ilk iki sırada yer alan 12 takım tur atlayacak. Ancak formata göre en iyi 4 grup üçüncüsü de son16 turunda yer alacak.

Türkiye son maçında İsviçre'yi yenip grubunu üçüncü sırada bitirirse bu sonuç doğrudan yeterli olmyacak. A Milli Takım'ın gruptan çıkması için diğer gruplardaki sonuçları da beklemesi gerekiyor.

EN İYİ ÜÇÜNCÜLER NASIL BELİRLENİYOR?

En iyi üçüncü takım belirlenirken, 6 grupta yer alan üçüncü sıradaki ekiplerin verileri masaya yatırılacak. Bu ülke takımları arasında; En fazla puan toplayan En fazla averajı olan En fazla gol atan ekipler doğrudan son 16'ya kalacak. Yani, puan farkının olduğu durumlarda puan; averaj söz konusu olduğunda averaj; gol söz konusu olduğunda atılan gol belirleyici olacak

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz