Yıldırım'dan Ali Koç'a: Kulübü de satar

Yıldırım'dan Ali Koç'a: Kulübü de satar
NotHaber

Fenerbahçe'nin hafta sonu yapılacak kongresi öncesi basın toplantısı düzenleyen eski başkan Aziz Yıldırım, Ali Koç yönetimini topa tuttu: Yarın bunlar kulübü de satarlar.

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında sarı-lacivertli camianın gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım ilk olarak hafta sonu gerçekleştirilecek olan seçimli olağan genel kurulda Fenerbahçe başkanlığına aday olmayacağını ifade etti ve "Mahallede yönetim yapsan, bu kadar kötü yönetim olmaz. Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım." diyerek gündeme bomba gibi düşen sözlerine başladı.

3 yıl önce Ali Koç başkan seçildi. Biz de karar verdik. İyi zamanda da ses çıkmayacak, kötü zamanda da konuşmayacağız ki kulüp bundan etkilenmesin. Bizi tahrik ettiler. Neden konuşmuyorsunuz diye. Ben ve arkadaşlarımın verdiği söz bitmiştir.

"GELDİKLERİ GÜNDEN BERİ AĞAÇ DİKTİLER Mİ?"

Başkan, Galatasaray'ın ve Beşiktaş'ın mal varlıkları bizden fazla diyor. Beşiktaş'ın neyi var? Stadı var, kamp tesisleri var. Bir de Beşiktaş'ta apartman var. Galatasaray'ın Florya'da yarısı devletin olan arsa, devletin yaptığı stat ve Selahattin Beyazıt'ın aldığı arsa var. Geldiklerinden beri ağaç diktiler mi? Kulübün önüne bir bekçi kulübesi yaptılar.

"PAMUK PRENSES KÜME DÜŞÜYORDU"

Sayın Ali Koç, bu kulübe niye geldiğinin farkında değil. 16 bin kişi seni beyaz atlı prens diye seçti. Pamuk prensesi alıp uçuracaktın, Fenerbahçe küme düşüyordu küme. Son 3-4 maç kala küme düşmekten kurtulduk.

"HAPİS Mİ YATTIN?"

Hep bir bahaneleri var: Enkaz aldık! Sayın Ali Şen'den başkanlığı aldığım zaman 'Borç 5.5 trilyon' deniliyordu, gazete küpüründe. 5.5 trilyon o zamanki 27 milyon TL. Ben 3 senede çok sıkıntılar çektim diyor. Hapis mi yattın? Pandemide 1 hafta evden çıkmadı herhalde onu söylüyor.

"ALİ KOÇ'UN İÇİNE AZİZ YILDIRIM VE ARKADAŞLARI KAÇMIŞ"

Ali Koç'un içine Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış. Bizi rakip görme. Bizi içnden at. Bizle rakip olman için 20 sene görevde kalman, şampiyonluklar yaşaman, stadı yıkıp yeniden yapman, salonu yıkıp yeniden yapman, tesisleri yıkıp yeniden yapman lazım. Sonra da gözümün üstünde kaşım yok deyip hapse gideceksin hapse. Sustukça üzerimize geliyorsunuz. Beni yeniden soyundurmayın.

"150 MİLYON EURO SÖZ VERDİN, SÖZÜNÜ YERİNE GETİR"

Ben sana teklif yaptım, "150 milyon euro ben vereceğim, 150 milyon euro da sen ver. Futbolu sen, basketbolu ben idare edeyim" dedim. Geldi "150+1" dedi. Etti 151 milyon euro. Ben 1998-99'da 30 milyon dolar nakit para verdim ve sildim. Kimseye de söylemedim maliyeden korkuyorum diye. Senin verdiğin para 80 milyon euro. 150 milyon euro söz verdin. Sözünü yerine getir.

"SENİ AFFETMEM BUNU BİL, SENİ BU SEYİRCİYLE GÖNDERECEĞİM"

Seni affetmem bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim bunu bil. Bak Ali Koç, sen Koç'luğunu bil. Sen Rahmi Koç'un torunusun. Sana Darmstadt'tan gidip de Serdar almak yakışmaz. Real Madrid'de Ramos boşta, git Marcelo'yu al. Dzeko'yu al. Fenerbahçe'ye geçmişte kimler geldi bir bak. Alex, Anelka, Roberto Carlos... Anelka'yı Daum yedekte oturttu, düşün nasıl işler yapmışız. Gidip Darmstadt'tan Serdar'ı alıyorsan bırak başkanlığı da başkası gelsin. Para yok diyorsan bırak kardeşim başkanlığı, parası olan gelir. Seni paran var diye seçti insanlar, para vermeyeceksen kimse seni seçmez.

ALİ KOÇ'A BASKETBOL ŞUBESİ TEKLİFİ VE OBRADOVIC VAADİ

Biz bir basketbol markası oluşturduk. Bu markanın bu hallere düşmesine çok üzülüyorum. Bizden sonraki dönemde Obradovic devam etti ama takımdaki birlik beraberlik bozuldu. Benim teklifim şu; Sayın Ali Koç, basketbol takımını şirket haline getiriyorum, de. Ben de o şirketi almaya talibim. Obradovic'i de getiriyorum hemen arkasından. Bizde para çok. Her sene Final Four oynarız.

"BU FENERBAHÇE'YE HAKARETTİR"

20 yılda 13 kupa kazanmışız. 17 teknik adamla çalışmışım. Aykut Kocaman'ı sayınca 17. Fenerbahçe'ye antrenör bulamıyoruz, insanlar gelmiyor, diyorlar. Böyle bir şey yok. Bu Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye hakarettir. Sen bana ver 10 milyon euro bak ben sana kimleri getiriyorum.

"KORKMAYIN ADAY OLUN"

Rakip seçim yapıyor 5 tane aday çıkıyor. Bizde niye çıkmıyor? Niye halka açtık bu kulübü? Kendim kalacak olsaydım niye açtım bu üyeliği? Korkmayın aday olun.

MESUT ÖZİL VE İRFAN CAN'IN TRANSFERLERİ

Son aldıkları Mesut Özil, İrfan Can Kahveci. Kaça aldılar bilen var mı İrfan Can'ı? Bu transferler için bir lira ödeme göstermediler federasyona. 1,5 liraysa 1 lira gösterdiler diyelim. İrfan Can'a Galatasaray ve Marsilya 4,5 milyon Euro teklif etti. Biz kaça aldık? 11 milyon Euro'ya. Sakın beni yalanlamaya kalkmasınlar, evrakları koyarım onlarına. Kimseyi kandırmasınlar. Galatasaray 9 verdi deyip koyuyorlar parayı Galatasaray'a gitmesin diye. Yazık, gerçekten yazık.

"SEN, AZİZ YILDIRIM GİBİ OLAMAZSIN"

Soruyorlar, Emre Belözoğlu şampiyon yapsa onunla devam eder miydiniz? Şampiyon olsak belki ben olmayacaktım, diyor. Tek derdi, şampiyon yapıp gidiyorum demek ve Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon dedirtmek. E oldu sonunda? Aykut'u tutsaydınız, Hasan'ı tutsaydınız. Ne gerek vardı bu kadar transfere? Ama içine Aziz Yıldırım kaçmış? Sen Aziz Yıldırım gibi olamazsın. Ben sokakta bilye oynayarak büyüdüm. Sen pamuklarla büyüdün. Sen benim gibi olamazsın. Ben çok dayak yedim.

"BENİM YÖNETİMİMDEN TFF BAŞKANI ÇIKTI"

Ali Koç, kendisine yakışır bir yönetim kurmalı. Hepsi saygın insanlardır ama Fenerbahçe'ye yakışır olmalılar. Benim yönetimimden bir başkan, bir de TFF başkanı çıktı. Bıraksam bu ekipten bir aday daha çıkardı ama izin vermedik. Ben aday olacağım dedim. Şaka yapıyorum tabii ki...

"BUNLAR TARİHİ TERSTEN YAZIYOR"

Biz tarih yazdık. Bunlar tarihi tersten yazıyorlar. Boşuna hoca arıyorlar. Ben olsam Emre ile devam ederim. Diğer takımların şampiyonluklarını izledik. Avrupa'ya gidilemedi. Galatasaray'a karşı 20 yıllık serinin bitişi, 23 yıllık Trabzonspor'a karşı serinin bitişi, 15 yıllık Beşiktaş, serisinin bitişi. Göztepe'ye, Gençlerbirliği'ne yıllar sonra sahamızda yenildik. 'Kadıköy'den çıkış yok' sloganı bitti.

"YARIN KONGREYE GELECEĞİM, MARATON ALT TRİBÜNÜN AÇIN"

Yarın kongreye geleceğim. Yönetime çağrım, Maraton alt tribününü açmaları. Orada oturup her şeyi izleyeceğim. Kongremiz hayırlı olsun.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz