Ülke puanı sıralaması belli oldu! UEFA ülke sıralaması yayınlandı! Türkiye kaçıncı sırada?

Ülke puanı sıralaması belli oldu! UEFA ülke sıralaması yayınlandı! Türkiye kaçıncı sırada?
NotHaber

Türkiye, UEFA ülke sıralaması listesinde Yunanistan’ı geride bıraktı. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçları bitti ve ülke puanı sıralaması listesi de belli oldu. Buna göre, UEFA ülke puanı sıralamasında Yunanistan'ı geride bırakan Türkiye kaçıncı sırada yer aldı?

UEFA Avrupa Ligi grupların son maçında Beşiktaş deplasmanda Borussia Dortmund'a yenilerek puan alamadı. Fenerbahçe ile Galatasaray ise beraberlikle bitirerek haftayı birer puanla kapadı. Bu sonuçlarla Türkiye, UEFA ülke puanı sıralaması listesinde Yunanistan'ı geride bıraktı. İşte o sıralama...

UEFA ülke puanı sıralaması: Türkiye kaçıncı sırada?

Galatasaray'ın yenilgisiz olarak Avrupa Ligi'nde gruptan çıkması ve Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nden yolundan devam etmesiyle Türkiye, 15. sıraya yükseldi.

15 Türkiye: 26.900

16- Yunanistan: 26.700

17- Hırvatistan: 26.650

18- Danimarka: 26.575

UEFA ülke puan sıralaması

Avrupa Ligi'ne gidebilen yok!

Türkiye, UEFA'nın ülke puanı klasmanında geçen sezon 13. sıraya düşerek Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderme şansını kaybetmişti. Ayrıca 19. sıraya kadar gerilemişti. Eğer ilk 15 içine giremezsek Avrupa kupalarına göndereceğimiz takım sayısı da 5'ten 4'e düşecek.

Şampiyonlar Ligi'ne tek takım gidecek ve o ekip play-off oynayacak. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'ne takım gönderemeyeceğiz ve Türkiye'nin diğer 3 temsilcisi de UEFA Konferans Ligi'nde yer alacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz