Tokyo’dan bir altın madalya daha!

Tokyo’dan bir altın madalya daha!
NotHaber

2020 Tokyo Paramlimpik Oyunları’nda masa tenisinde Abdullah Öztürk’ten gelen altın madalyanın ardından, Golbol Kadın Milli Takımımız, finalde ABD’yi 9-2 yenerek altın madalya sayımızı 2’ledi.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda zorlu rakibi ABD’ye karşı ortaya koyduğu üstün oyunuyla millîlerimiz 9-2’lik skorla şampiyonluğa ulaştı.  Karşılaşmada Türkiye'de galibiyetin mimari Sevda Altunoluk oldu. Sevda, maçta 9 gol kaydetti. Böylece milli sporcu, 46 golle tamamladığı oyunların en skorer ismi oldu. ABD'nin tek sayısı ise Eliana Mason ve Asya Miller'dan geldi. 

ÜST ÜSTE İKİ KEZ

Kader Çelik, Şeydanur Kaplan, Sevda Altunoluk, Sevtap Altunoluk, Reyhan Yılmaz ve Fatma Gül Güler'den oluşan kadrosuyla milli takım, Rio 2016'nın ardından Türkiye'ye üst üste ikinci paralimpik şampiyonluğunu kazandırdı. 2016 Rio'da şampiyon olan Türkiye, finalde karşılaştığı ABD'ye grup maçında 4-3 mağlup olmuş ve oyunlardaki tek yenilgisi almıştı.

TOKYO’DA ALINAN 15. MADALYA

Olimpik ve paralimpik oyunlarda şampiyonluk kazanan tek takımımız olan Golbolde kadın takımı unvanını korurken, ülkemizin Tokyo'daki 2. Altın Madalyasını kazandırdı. Böylelikle Türkiye’nin Tokyo’daki madalya sayısı 15’e yükseldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz