Tarihi hezimet: 6-1

Tarihi hezimet: 6-1
NotHaber

Deplasmanda Hollanda karşısında etkisiz bir futbol sergileyen A Milli Futbol Takımı ağır bir mağlubiyetle sahadan ayrıldı.

A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında tarihi bir mağlubiyet aldı. 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin altıncı haftasında Hollanda ile karşılaşan Türkiye sahadan 6-1 yenilerek ayrıldı. Maçta Çağlar Söyüncü kırmızı kart görürken Memphis Depay 3 gol atarak hat-trick yaptı.

TÜRKİYE LİDERLİKTEN ÜÇÜNCÜLÜĞE DÜŞTÜ

Ay-yıldızlı ekibin grubunda yapılan diğer maçlarda Norveç, Kristian Thorstvedt, Erling Haaland (3) ve Alexander Sörloth'un golleriyle Cebelitarık'ı 5-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golünü Reece Styche kaydetti. Karadağ ise evinde Letonya ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçların ardından grupta 13 puana sahip takımlardan averajla Hollanda liderliğe, Norveç ise ikinci sıraya yükseldi. 11 puanda kalan Türkiye, liderlikten üçüncü sıraya geriledi.

“TEK SORUMLU BENİM”

Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen A Milli Futbol Takımı Teknik Direktör Şenol Güneş, farklı mağlubiyeti şu sözlerle değerlendirdi: Burada tek sorumlu benim, seçimleri yapan benim, başarısızlık da benimdir.

Türk halkına karşı mahcup olduklarını belirten Güneş, “Takım olarak halkımızın bizden beklentisi vardı. Onlara karşı kendimizi mahcup hissediyoruz. Saha içinde yönetim ve bana ‘istifa’ diye bağırmalar oldu. Seyircinin bağırması normal ama yönetimin bu konuyla hiç ilgisi yok. Yönetim bugüne kadar her türlü desteği verdi. Özellikle başkan, onun adına da üzgünüm. Ne yapacağımla ilgili konuşurum ama sahaya çıktığımda istifa diye bağırıyorlarsa, bir seneden beri maaş ve 'Git ne zaman gideceksin' diye bağırılıyorsa bunun Türk futboluna faydası yok. Sahaya çıkan yönetim değil” dedi.

ŞENOL GÜNEŞ İSTİFA EDECEK Mİ?

Deneyimli teknik adam, bir gazetecinin "Milli takımdaki geleceğinizle ilgili bir karar alacak mısınız?" sorusuna, "Kararı saha içinde aldık, yanlış yaptık. Seçim olarak. Başarıyı yakalayamadık. Bundan sonra alacağım karar, şu an alacağım bir karar değil, alınca açıklarım zaten." yanıtını verdi.

“ALIRKEN YALVARIYORSUN, ALDIKTAN SONRA HAKARET EDİYORSUN”

Türk futbolunda yanlış bir düzen olduğuna işaret eden Güneş, “Alırken yalvarıyorsun, aldıktan sonra hakaret ediyorsun. Bu, doğru değil. Sahadaki oyuncu sorumluluktan kaçacak duruma düşüyorsa o zaman baskıyı kendimiz oluşturuyoruz. Biz iki maç kazanınca mükemmel dedik, bir maç kaybettik kötü olduk. Bir hoca da gelse bu sistemin doğru olmadığını söylüyorum. Kararı alırken çalıştığınız kurum var, onunla konuşup karar alırsınız. Şu an görünen tablo iyi bir tablo değil. Mutlu değilim huzursuzum, kahredici bir sonuç. Bu kadroya inancım var, ben başaramadığımı düşünüyorum ama buna sahip çıkmak taviz vermek değil, yok etmek baskı altına almak doğru değil. Bugünkü maçı kaybettik, başında da ben vardım” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz