Sultanlar, Rusya'yı da devirdi! Rakibimizi bekliyoruz

Sultanlar, Rusya'yı da devirdi! Rakibimizi bekliyoruz

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda B Grubu'nda çeyrek finale çıkmayı garantileyen A Milli Kadın Voleybol Takımı, son maçında Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 yenerek grubunu 3. sırada bitirdi. Mililer çeyrek finalde Sırbistan veya Güney Kore ile karşılaşacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda yüzümüzü güldürmeye devam ediyor.

Grupta daha önce oynadığı maçlmar sonunda çeyrek finale çıkmayı garantileyen ay-yıldızlılar, bugün elde ettiği galibiyetle B Grubu'nu 3. sırada tamamlayarak üst tura adını yazdırdı. Milli takımın çeyrek finaldeki rakibi bugün tamamlanacak grup maçlarından sonra netleşecek. Turnuvanın favorilerinden Brezilya ile eşleşmekten kurtulan Ay-Yıldızlı ekiimiz Güney Kore ya da Sırbistan'dan biriyle son 8 turunda kozlarını paylaşacak.

RUSLAR İYİ BAŞLADI

Maça iyi servis atarak başlayan Rusya, 13-9'luk üstünlük sağlayarak Türkiye'ye molayı aldırdı. Meryem Boz'un sayılarına rağmen Federotseva, Goncharova ve Stratseva'nın etkili oyunuyla sayılar bulan Rusya Olimpiyat Komitesi, seti 25-21 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette rakibinin etkili servislerinde manşet almakta zorlanan milliler, 16-9 geriye düşse de Tuğba Şenoğlu'nun oyuna ağırlığını koymasıyla toparlandı. Yavaş yavaş farkı eriten Sultanlar,son bölümde daha az hata yaparak seti 25-23 aldı ve setlerde durumu eşitledi.

SON SETTE ŞANS TANIMADIK

Üçüncü sette Meryem Boz'un sayılarıyla etkili olan Türkiye, 15-13'lük üstünlük kurdu. Setin sonunda iyi servis atan ay-yıldızlı ekip, seti 25-23 alarak 2-1 öne geçti. Dördüncü setin başından itibaren iyi servis atan Rusya Olimpiyat Komitesi, rahat bir oyun çıkardığı seti 25-15 kazandı ve durumu yeniden eşitledi.

Beşinci ve son sete iyi başlayan Türkiye saha değişimine 8-3 önde girerken, seti 15-10, maçı da 3-2 alarak salondan zaferle ayrıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz