Sezonun ilk derbisi! Trabzon’un konuğu Galatasaray

Sezonun ilk derbisi! Trabzon’un konuğu Galatasaray
NotHaber

Şampiyonluğun güçlü adaylarından Trabzonspor, bu akşam evinde Galatasaray’ı ağırlıyor. Süper Lig’de kayıpsız ilerleyen bordo-mavililer, sarı-kırmızıları yenerek haftayı lider kapatmak istiyor. Galatasaray da rakibi karşısında kazanarak, zirvedeki iddialı konumunu korumak istiyor.

Süper Lig’in 4. haftası Trabzonspor-Galatasaray arasında oynanacak Derbiye sahne oluyor. Sezona fırtına gibi başlayan bordo-mavililer, taraftarının önünde mutlak galibiyete uzanmayı hedeflerken, sarı-kırmızılılarda zirveden uzaklaşmamak adına zorlu deplasmandan 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor. Bu akşam oynanacak mücadele de Ali Palabıyık düdük çalacak.

ASLAN LİGDE 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray'ın Süper Lig'de 12 maçtır yenilmiyor. Ligde son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasında Hatayspor karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sezon sonuna kadar 7 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Bu sezon da 3 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik yaşayan Galatasaray'ın 2 sezona yayılan 12 karşılaşmada yenilmezlik serisi bulunuyor.

TRABZON’UN TARİHİ BAŞLANGIÇ HEDEFİ

Süper Lig’de bu akşam Galatasaray’ı evinde ağırlayacak Trabzonspor, rakibini yenmesi durumunda 17 sezon sonra ligin 4 haftasını kayıpsız geçecek. En son teknik direktör Ziya Doğan’ın yönetiminde, 2004-2005 sezonunun ilk 4 haftasında galip gelen bordo-mavililer, Abdullah Avcı ile aynı başarıyı yıllar sonra gerçekleştirmek istiyor. Trabzonspor, 2004-2005 sezonunda ilk 5 haftasında tüm maçları kazanarak, en başarılı lig başlangıcını yapmıştı.

LİGDE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 11 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 96 karşılaşmanın 42'sini Galatasaray kazanırken, 31 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 23 müsabaka berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 124, Trabzonspor ise 110 gol attı. Geçen sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maçı konuk takım 2-0 kazandı. İkinci devre İstanbul'daki karşılaşmada ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz