Şenol Güneş ile yollar ayrıldı… A Milli Takım Teknik Direktörü kim olacak?

Şenol Güneş ile yollar ayrıldı… A Milli Takım Teknik Direktörü kim olacak?
NotHaber

A Milli Futbol Takımı’nda Şenol Güneş dönemi sona erdi. TFF yönetimi, 6-1’lik son Hollanda yenilgisi sonrası hedef tahtası haline gelen tecrübeli teknik adam ile karşılıklı olarak yolların ayrıldığını duyurdu. Güneş, sonrası iki soru gündemin ilk sırasına oturdu: “Şenol Güneş tazminat alacak mı?”, “A Milli Takım Teknik Direktörü kim olacak?”

2020 Avrupa Şampiyonası ve 2022 Dünya Kupası Elemelerinde A Milli Takım da alınan kötü sonuçlardan dolayı yolları eleştirilerin hedef noktası haline gelen Şenol Güneş istifa etti. Tecrübeli çalıştırıcının istifa haberini TFF sosyal medya üzerinden duyurdu. 69 yaşındaki Şenol Güneş’in, TFF’den  ne kadar tazminat alacağı merak ediliyor. Öte yandan  A Milli Futbol Takımında oluşacak boşluğu kimin dolduracağı merak konusu..

 

ŞENOL GÜNEŞ NE KADAR TAZMİNAT ALACAK?

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'e, sözleşmesinin feshedilmesi durumunda ödenecek tazminatın tutarı merak konusu oldu. Güneş, sözleşmesinde özel bir madde olduğu iddiası göz önünde bulundurulduğunda 30 milyon TL tazminat alacak. Eğer böyle bir madde yoksa, ödenecek miktar 52.2 milyon TL olacak.

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM OLACAK?

2022 Dünya Kupası Elemelerinde dört maçı kalan Milli Takımımız için TFF'nin planlarında iki senaryo bulunuyor. Kulislerde konuşulanlara göre TFF kalan dört maç için yerli bir teknik direktörle anlaşmayı ve ay-yıldızlı ekibi Katar'a yollamayı planlıyor. Yine konuşulanlara göre TFF'nin ilk hedefleri ise Mustafa Denizli ile Okan Buruk.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz