Ringde tarihi başarı! Türkiye'nin altın yumruklu kızları

Ringde tarihi başarı! Türkiye'nin altın yumruklu kızları
NotHaber

Tokyo 2020'de kadın boksörlerimiz destan yazıyor. 51 kiloda Buse Naz Çakıroglu, 69 kiloda da Busenaz Sürmeneli rakiplerini yenerek finale yükseldi. İki gümüş madalya garanti altına alınsa da sporcularımızın tek hedefi altın madalya.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bokstan peş peşe iki sevindirici haber geldi. Oyunların 12. gününde yarı finalde ringe çıkan iki sporcumuz Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli rakiplerini devirerek finale çıkmaya hak kazandı.

51 kiloda madalyayı garantileyen Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı. Bu sonuçla Buse Naz, olimpiyatlarda kadınlar boksta finale yükselen ilk Türk sporcu oldu.

FİNALDEKİ RAKİBİ BULGAR KRATSEVA

Çakıroğlu'nun finaldeki rakibi ise bir Avrupa şampiyonluğu, iki kez de dünya ikinciliği bulunan Bulgar sporcu Stoyka Zhelyazkova Krasteva oldu. Buse Naz'ın Krasteva ile final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15'te oynanacak.

Çakıroğlu'nun ardından bu branşat gözler 69 kilo sporcumuz Busenaz Sürmeneli'ye çevrildi. Kokugikan Arena'da Busenaz, Hindistan'dan Lovlina Borgohain'le ringe çıktı. Milli sporcu çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5'inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10'ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı. 

SYA ŞAMPİYONU İLE KARŞILAŞACAK

Sürmeneli'nin altın madalya mücadelesindeki rakibi ise Çinli Hong Gu oldu. Başarılı sporcumu iki Asya şampiyonluğu, iki de dünya ikinciliği bulunan Gu ile 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te karşı karşıya gelecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz