Paralimpik Oyunları’nda vaka sayısı 257’ye yükseldi

Paralimpik Oyunları’nda vaka sayısı 257’ye yükseldi

Tokyo’da düzenlenen organizasyonda 16 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Böylece virüse yakalananların toplamı 257’ye yükseldi. Hastalığa yakalanan kişiler arasında turnuvada yarışan 2 sporcunun olduğu da duyuruldu.

2020 Tokyo paralimpik Oyunları'nda koronavirüs korkusu sürüyor... Organizasyon Komitesi, Paralimpik Oyunları kapsamında 16 kişide daha Kovid-19 tespit edildiğini açıkladı. Organizasyona akredite edilen kişilerden virüse yakalananların sayısının toplamda 257'ye yükseldiği bildirildi. Son 24 saatte virüs tanısı konulanlar arasında turnuvada yarışan iki sporcu da yer aldı.

OYUNLAR 5 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Kovid-19'a yakalananlar arasında bir komite üyesi, 10 sözleşmeli çalışan, bir medya mensubu da bulunuyor. Virüs tespit edilenler karantinaya alınırken; 160 ülke ve bölgeden yaklaşık 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarıştığı 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları, 5 Eylül'e kadar sürecek. Japon kamuoyunda ise konuyla ilgili tartışmalar dinmek bilmiyor. 23 Temmuz-8 Ağustos arasında gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları da dahil olmak üzere bu organizasyonun da salgın ortamında hayata geçirilmesi halkta sert eleştirilere konu oluyor.

LATİN AMERİKA’DA DA SALGIN DURMUYOR

Öte yandan Latin Amerika ülkelerinde koronavirüs vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artmaya devam ediyor. Salgında son 24 saatte Brezilya'da 266, Meksika'da 326, Kolombiya'da 72, Arjantin'de 224, Peru'da 32, Şili'de 38 ve Guatemala'da 28 kişi yaşamını yitirdi. Virüs kaynaklı can kaybının 580 bine dayandığı Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla Kovid-19 kaynaklı ölümün görüldüğü ülke olarak dikkat çekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz