Olympiakos’un başkanından krallık dönemi sloganlı mesaj

Olympiakos’un başkanından krallık dönemi sloganlı mesaj

Fenerbahçe’yi İstanbul’da 3-0 yenen Yunan ekibinin başkanı Evangelos Marinakis, ülkenin krallık dönemindeki sloganı “Memleket, aile, din”i alarak “Yunanistan, Olympiakos, din”e çevirdi. Türkiye’de kazanmanın önemini bu sözlerle anlattı. Komşu’da diğer takım taraftarları da galibiyeti kutladı.

Batuhan Gülşah / Atina

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi maçında Olympiakos’a Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda 3-0 mağlup olmasının ardından Yunan ekibinin başkanı Evangelos Marinakis, “Konstantinopolis’te (İstanbul) kendi şehrimizde kazandık” açıklamasında bulundu. Marinakis’in bu ifadeleri, Türk medyasında “skandal beyanlar” olarak görüldü. Marinakis, “Tüm Yunanlar için kazandık” derken, Yunan spor basınındaki haberlerde ve spor sitelerinde yorum yapan diğer takım taraftarlarının çok büyük kısmı da bu ifadeyi doğrular nitelikteydi.

OĞLUNDAN “ÜÇ” TEMALI FOTOĞRAF

Spor gazetelerinin kulüp odaklı gittiği Yunanistan’da, diğer büyük kulüpler Panathinaikos, AEK ve PAOK’a yakın gazetelerde de Olympiakos’un galibiyet haberine yer verilerek Türkiye’de kazanmanın önemine atıfta bulunuldu. SPOR FM, SPORT 24, Contra gibi spor sitelerinin konuyla ilgili haberlerine yorum yapan başka takım taraftarları da Olympiakos’un zaferini alkışlayan ifadelere başvurdu. Olympiakos Başkanı’nın oğlu Miltiadis Marinakis de galibiyetin ardından babasıyla birlikte 3-0’lık skora atfen elleriyle 3 işareti yaparak fotoğraf paylaştı.

SKANDAL DEĞİL ASLINDA SIRADAN!

Bu durum, milliyetçi ve körükleyici söylemlerin Yunanistan’da da sporla ne derece iç içe geçtiği düşünüldüğünde, beklenen bir açıklamaydı. Türkiye’de kulağa skandal gelse de, İstanbul’da kazanan herhangi bir Yunan takımının başkanından bu ifadeleri duymak sıradan bir olay. Marinakis’in “beklenmedik” denebilecek açıklaması aslında, krallık döneminde kilise ve devletin el ele olmasını simgeleyen “Memleket, aile, din” sloganını devşirmesiydi. Marinakis “Yunanistan, Efsane (Olympiakos’un lakabı), din” diyerek Türkiye’de kazanmanın önemine krallık sloganıyla dikkat çekti.  

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz