Milli okçu Mete Gazoz: Altın madalya hepimizin!

Milli okçu Mete Gazoz: Altın madalya hepimizin!
NotHaber

Sabahın erken saatlerinde yurda dönen Milli okçu Mete Gazoz, “Madalya benim boynumda olabilir ama bu madalya hepimizin” mesajı verdi.

 

Tokyo Olimpiyatları’nda klasik yay bireyselde Altın Madalya kazanan Milli Okçu Mete Gazoz Yurda Döndü. İstanbul Havalimanı'na sabah erken saatlerde gelen milli okçu Yasemin Ecem Anagöz ve antrenör Göktuğ Ergin ile gelen şampiyon sporcuyu çok sayıda kişi coşkuyla karşıladı.

METE GAZOZ: BEN SADECE MADALYAYI TEMSİL EDİYORUM

Türkiye’nin okçulukta ilk madalyasını aldığını ve kendisinin sadece bunu temsil ettiğini belirten Mete, “Madalya benim boynumda olabilir ama bu madalyayı ben tek başıma aldım şampiyon oldum anlamına gelmiyor. Türkiye Okçuluk Milli Takımı olarak ilk defa tarihimizin madalyasını aldık ve bu altın madalya oldu. Ben burada sadece madalyayı temsil ediyorum. Arkamda olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

“2024 OLİMPİYATLARINDA MADALYA SAYISI 4 OLACAK”

Altın madalya almasını ekip olarak çok fazla çalışmalarına borçlu olduğunu belirten Mete Gazoz, “Bu altın madalya için 5 yıl boyunca inanılmaz bir çalışma ortaya koyduk. 3 sene sonra bir olimpiyat daha var. Bu sefer altın madalyası olan bir takım olarak oraya hazırlanacağız. 2 kişi olarak değil 3 erkek 3 kadın sporcu olarak katılacağız. Bu madalya sayısını 1 değil bel ki 3-4 yapacağız" diye konuştu.

MİNİK OKÇULARA “ASLA PES ETMEYİN” TAVSİYESİNDE BULUNDU

Milli okçuyu havalimanında karşılamaya gelen minik okçularla hatıra fotoğrafı da çektiren Gazoz “Öncelikle rol model ya da bir simge olmak için yaşım daha çok küçük. Altın madalya almış olabilirim ama rol model olmak için bu hiçbir şey. Sadece benden küçük arkadaşlarıma tavsiye verebilirim. Hepsi antrenmanlarına devam etsin, asla pes etmesinler. Olmayacak diye bir şey yok, herkes olabilir” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz