Messi'nin ayrılışıyla Barcelona’nın marka değeri düştü

Messi'nin ayrılışıyla Barcelona’nın marka değeri düştü
NotHaber

Lionel Messi’nin takımdan ayrılışı, Barcelona’nın marka değerini azaltarak, kulübün kasasından milyonlarca euronun erimesine neden olacak.

Katalan devi Barcelona, 17 sezon kulüp formasını giyen Lionel Messi ile mali sebeplerden dolayı yeni bir sözleşme imzalayamamıştı. Ancak Messi’nin gidişiyle Barcelona sadece bir dünya yıldızını değil, marka değerini de belli ölçüde kaybetmiş oldu. Barcelona, Messi'nin gidişi sonrasında finansal açıdan sorunlarla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor.

HEM SAHA İÇİNDE HEM SAHA DIŞINDA KAYBETTİRECEK

Arjantinli yıldız, Ronald Koeman'ın, oluşturacağı ilk 11’deki yerini doldurulmayacak bir boşluk yaratacak. Barcelona, oyuncunun maaşını ödemekte zorluk yaşadı. Fakat gidişi önemli mali kayıplara neden olacak.

Brand Finance tarafından hazırlanan rapora göre, Messi'nin takımdan gidişi Barcelona markasının değerini yüzde 11 azaltacak. Bu da Barcelona markasının 2021'deki değerinin 137 milyon euro düşmesi anlamına geliyor. 2021 raporunda Real Madrid'in ardından en değerli kulüp olan Barcelona, Messi'nin gidişinin ardından ticari kayıplar da yaşayacak. Kulübün, forma satışı ve diğer pazarlama kayıplarının 77 milyon euro olması bekleniyor. Cristiano Ronaldo, 2018'de Real Madrid'den ayrıldığında, kulüp değeri yüzde 19 azalmıştı.

BARCELONA İLE BAŞARILARLA DOLU KARİYER

Futbola hayatına Barcelona ile başlayan Messi, 17 sezon formasını giydiği İspanyol ekibiyle 10'u La Liga, 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 34 kupa şampiyonluğu yaşadı. Barcelona kariyerinde 778 maça çıkan Arjantinli futbolcu, 672 kez rakip ağlarını sarstı. Messi bu dönemde 6 kez de yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü kazandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz