"Messi-Ronaldo" kıyası tarih mi oluyor?

"Messi-Ronaldo" kıyası tarih mi oluyor?

20 yaşındaki Norveçi Haaland ile 22 yaşındaki Fransız yıldız Mbappe, dünya futboluna 15 yılı aşkın süredir damga vurmuş olan veteran ikilinin tacına göz dikti.

Dünya futbolunda 15 yılı aşkın süredir zirveyi paylaşan, “Bu yıl Altın Top Ödülü’nü hangisi alacak” sorusunu sorduran Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun devri bitmek üzere... Zira Ronaldo 36, Messi ise 33 yaşına gelirken ikilinin elindeki rekabeti alacak isimler de belli. Alman ekibi Borussia Dortmund’un 20 yaşındaki Norveçli yıldızı Haaland ve Paris Saint Germain’in 22 yaşındaki starı Mbappe, futbolda geleceğin rekabetini kurmak üzere.

BARCELONA’YA HAT TRİCK

Avrupa futbolunun doruk noktası olan Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezondan bu yana atılan gollere bakıldığında bu durum açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Haaland 18, Mbappe ise 10 gol atarken, Ronaldo 8 ve Messi de ancak 7 kez fileleri havalandırabildi. Üstelik Mbappe, geçtiğimiz Salı günü Messi’nin takımı Barcelona’ya at trick yaparak deplasmanda 4-1 kazanılan son 16 ilk tur karşılaşmasında adından söz ettirdi.

ŞİMDİDEN TARİHE GEÇTİ BİLE

Haaland ise Sevilla deplasmanında 3-2 Dortmund galibiyetiyle biten mücadelede 2 kez fileleri havalandırdı. 18 gole 13 maçta ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Norveçli yıldız, Devler Ligi tarihinde 13 karşılaşmada bu kadar çok gol atabilen ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz